Cautare
, Contributor

Bijuterii |
|

Vis venețian

Chanel a lansat Escale à Venise, o nouă colecție haute joaillerie, care se inspiră din atmosfera Serenissimei, din celebrele clădiri, mozaicuri, gondole, poduri și lagune.  
EBLOUISSANTE SPINELS RING J64295

Casa Chanel a creat 70 de piese superbe, arhitecturale, delicate, dantelate, gotice, geometrice, exuberante, elegante, spectaculoase, cu pietre excepționale, în monturi pline de imaginație. Sunt, în total, patru linii în cadrul colecției Escale à Venise.
La Serenissime omagiază bogăția arhitecturală a Veneției, făcând trimitere la spiritul bizantin al mozaicurilor din „basilica de aur”, iar setul Eblouissante este compus din modele geometrice alb și roz, care reinterpretează celebrele fațade ale palatelor venețiene, dar și marmura din bisericile Veneției. Colierul, construit pe o structură din aur roz și platină, este ornat și cu diamante baghetă.

A doua linie, Gran Canale, cuprinde patru seturi de o frumusețe fluidă, care reflectă eleganța universului nautic. Volute Vénitienne, de exemplu, se inspiră din stâlpii albi și albaștri care servesc la ancorarea gondolelor. În viziunea Chanel, sunt realizați din lapis lazuli și diamante, care ancorează un colier pe trei rânduri, realizat din perle și aur galben. La rândul său, Volute Marine face trimitere la lagună printr-un pandant din lapis lazuli și diamante suspendat de un șirag de steluțe din diamante. Volute Croisière include un alt colier spectaculos din spinel roșu și diamante astfel montate încât amintesc de frânghiile care leagă bine gondolele de țărm.

Isole della Laguna, a treia linie, vorbește despre frumusețea lagunelor venețiene, prin trei seturi. Camelia Byzantin simbolizează mozaicurile antice din insula Torcello cu ajutorul unui colier superb unde camelia este realizată din carnelian și opal de foc. Iar Camélia Vénitien se referă la insula Murano și celebrele sale opere de artă din sticlă – aceste piese sunt realizate cu ajutorul cristalului de stâncă, alături de aur galben.

Nu în ultimul rând, Spirito di Venezia revizitează simbolul Veneției – leul. Fie că este vorba de colierul Lion Secret (doi lei din aur alb pavați cu diamante care „veghează” asupra unui diamant de 15,5 carate) sau colierul din spinel roșu și lapis lazuli (tot doi lei, a căror blană este realizată din safire galbene), bijuteriile vorbesc despre leul care, de secole, este sinonim cu Serenissima.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii