Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Virusul Zika a fost confirmat în România. Primul caz, o tânără de 27 ani

Primul caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat marţi în România, fiind vorba de o femeie de 27 de ani, din Bucureşti, care a fost internată timp de două zile la Spitalul Victor Babeş din Capitală, informează Mediafax.
virusul zika

Femeia se întorsese dintr-o excursie în Martinica, iar a doua zi s-a prezentat la spital. Tânăra a fost internată timp de două zile, după care a fost externată.

„Cazul este unul izolat, legat de o călătorie pe care a efectuat-o într-o zonă cu transmitere activă a virusului”, a explicat Laurenţiu Colintineanu. Potrivit acestuia, nu este vorba despre o infectare pe teritoriul României, ci despre un caz de import din zone de risc. Probele de la tânăra pacientă au fost prelevate la Victor Babeş şi au fost analizate atât în laboratorul spitalului, cât şi la Institutul Cantacuzino. Diagnosticul a fost confirmat în sensul în care istoricul de călătorie într-o zonă cunoscută cu potenţial de transmitere, simptomele şi rezultatele analizelor susţin diagnosticul de infectare cu Zika.

CITEȘTE ȘI Spania anunță primul caz de infectare cu virusul Zika

Conform unui comunicatal Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax, “persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului Zika trebuie să ştie că virusul Zika se poate transmite prin inţepătură de ţânţar, dar şi prin contact sexual”.

„Înţelegem că vestea poate provoca îngrijorări. Se transmite în special prin înţepătură de ţânţar, iar în România există acest tip de ţânţar”, a spus Colintineanu. De asemenea, virusul se transmite şi prin relaţii sexuale, prin sânge.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a ţinut să sigure că virusul nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu pielea.

CITEȘTE ȘI Virusul Zika ar putea provoca pierderi de 63,9 miliarde de dolari în turismul internațional

Medicii au informat-o deja pe pacientă care sunt măsurile pe care trebuie să le ia, iar persoanele care merg la Jocurile Olimpice au fost rugate să-şi monitorizeze starea de sănătate.

Ministerul Sănătăţii a informat Centrul European pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor Transmisibile despre apariţia acestui caz izolat. De asemenea, Ministerul Sănătăţii este în contact şi cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii