Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Virgiliu Rădulescu

Avere:  33-34  milioane de euro Vârsta: 64 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domeniu: Energie

Omul de afaceri din Bucureşti este unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai companiei Romelectro, societate cu capital integral românesc. Acţionar cu 27,41% la această societate, Rădulescu nu mai apare ca investitor direct în altă companie.

Totuşi, indirect, prin Romelectro, Rădulescu deţine participaţii la Girlom Impex, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, CELPI şi Electromontaj Carpaţi Sibiu. Aceasta din urmă este o societate listată la Bursa de Valori Bucureşti, care la sfârşitul lunii august avea o capitalizare bursieră de circa 2,5 milioane de euro.

La cei 64 de ani ai săi, Rădulescu este cel mai în vârstă dintre cei trei care controlează Romelectro. Înfiinţată în 1971, Romelectro a devenit un jucător-cheie pe piaţa naţională şi internaţională a energiei şi a serviciilor energetice. Societatea a evoluat într-un ritm foarte alert, în intervalul 2005 – 2008 dublându-şi cifra de afaceri, care a ajuns la aproximativ 140 milioane de euro. Anul trecut, societatea a scăzut uşor până la 121,5 milioane de euro.

În luna iulie 2010, Romelectro în asociere cu CG Holdings Bergium NV System Division a câştigat un contract cu Transelectrica în valoare de 17,88 milioane de euro fără TVA pentru retehnologizarea unei staţii de transformare din Braşov. Rădulescu speră, alături de ceilalţi acţionari, ca societatea să încheie anul măcar la nivelul lui 2009. Societatea principală la care este acţionar Rădulescu intenţionează să devină un furnizor important de contracte pentru energie din surse regenerabile. În acest sens, oficialii companiei au început angajările pentru un nou departament de business care să se ocupe de realizarea acestor proiecte pentru alţi investitori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii