Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Summer Plans 2021 |
|

Virgil Zahan, Director General Goldring: “Incertitudinile sunt cele care fac piața să se miște”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Virgil Zahan, Director General Goldring

Vacanță pentru business

Piața de capital nu intră în vacanță. Fie vară, fie iarnă sau chiar pandemie, bursele sunt deschise, iar noi intermediem tranzacții și muncim să atragem finanțare pentru antreprenori prin mecanismele pieței de capital. Pandemia nu ne-a trimis în „vacanță” deoarece eram pregătiți dinainte să oferim servicii complete de investiții online, iar adaptarea la noile condiții de muncă s-a făcut foarte rapid și ușor, Goldring crescând cu aproape 90% pe volumul intermediat la BVB și chiar mai mult pe piețele internaționale, apetitul investitorilor pentru tranzacții fiind mai ridicat în această perioadă.

Certitudini și predictibilitate

Incertitudinile sunt cele care fac piața să se miște, doar că-n perioade de criză este amplificat potențialul impact pozitiv/negativ al știrilor. În acestă perioadă am văzut o creștere a activității de intermediere și un interes ridicat manifestat de antreprenori în ceea ce privește finanțarea planurilor de dezvoltare a afacerilor prin intermediul listării la bursă dar și pentru creșterea capitalului de imagine.

În anii trecuți ne confruntam cu lipsa de lichiditate la Bursa de Valori București și pe de o parte aveam investitorii care se plângeau de faptul că BVB e prea mică pentru a-și plasa capitalul, iar pe de altă parte aveam companiile care căutatu alte forme de finanțare.

Iată că în vara lui 2021, având în vedere numărul mare de companii listate și noile emisiuni de acțiuni și obligațiuni, putem spune că bursa locală are puterea de a susține planurile concrete de dezvoltare ale antreprenorilor și că există investitori dornici să își plaseze economiile acumulate pe parcursul pandemiei. De asemenea, observăm un interes tot mai mare pentru educația financiară, în special în rândul tinerilor. Aceștia sunt dornici să învețe și să acumuleze cât mai multe informații, iar unii dintre ei se orienteză chiar și spre conturile de tranzacționare pentru minori. Aceste conturi deschise în numele copiilor sunt destinate unor investiții recurente pe termen lung, astfel încât copilul să aibă la vârsta majoratului un activ net pus de-o parte. Toți acești investitori tineri vor avea un capital tot mai mare cu trecerea timpului și cu siguranță vor dori să îl investească în România în afaceri dinamice și inovative.

Îngrijorări

Principala îngrijorare a piețelor de capital din întreaga lume, și implicit a noastră, este cu privire la creșterea inflației în perioada următoare și o corecție a piețelor ca urmare a „supraîncălzirii” acestora. Din păcate, observăm o creștere a numărului de investitori neexperimentați și fără cunoștințe, care investesc în diferite active neadecvate lor, fie că vorbim de criptomonede, CFD-uri sau chiar de clasicele acțiuni. De asemenea, Goldring, în calitate de intermediar reglementat și autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în dorința de a-și proteja investitorii, oferă acestora acces la tranzacționare de produse financiare cu un risc scăzut atât pe piața locală, cât și pe piețele internaționale.

Planuri de business

Atât pentru finalul acestui an, cât și pentru anul următor plănuim să aducem oportunități noi de investiții pentru clienții noștri prin listări de acțiuni și de obligațiuni emise de companii noi. Chiar și în momentul de față avem proiecte în lucru și multiple discuții cu potențiali emitenți, dar încercăm să filtrăm ofertele, astfel încât companiile aduse la bursă să merite atenția investitorilor.

În același timp, dorim să creștem gradul de educație financiară din România și să oferim informații relevante și precise despre piața de capital și investiții. În acest scop, lucrăm la articole, analize și conținut media – toate acestea pot fi urmărite pe canalul de YouTube recent lansat Sunetul banilor și pe site-ul www.goldring.ro. De asemenea, colaborăm cu trusturi de presă, cu profesioniști din domeniu și cu cluburi de investitori.

Vacanță în țară sau străinătate

Fiecare membru al echipei Goldring își va lua, dacă nu și-a luat deja, o perioadă de vacanță în această vară pentru a-și petrece mai mult timp cu familia, pentru a-și aduna forțe proaspete sau pentru a experimenta lucruri noi. Unii aleg locurile deosebite din România, alții aleg zone accesibile din străinătate. Important e că fiecare se întoarce la birou entuziasmat și dornic să ne povestească experiențele fascinante din vacanță. Personal, am avut parte de o primă vacanță de vară în străinătate, de unde am reușit să revin cu „vânt din pupă” pentru ideile deja sedimentate în ceea ce privește planurile pentru a doua parte a acestui an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii