Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Virgil şi Meda de Silvania Călina

Avere: 70-75 milioane de euro Reşedinţă: Bucureşti Domenii: turism, comerţ

Soţii Călina au continuat să gestioneze afacerile începute cu mulţi ani în urmă, dar au demarat şi investiţiile imobiliare, stopate anul trecut. Virgil Călina şi soţia sa Meda de Silvania sunt proprietarii hotelulului Ramada Nord din Bucureşti, de patru stele, structură turistică cu 232 de camere. Hotelul dispune şi de săli de conferinţe, un restaurant (Allegro), unde se organizează diverse evenimente, un bar şi o grădină de vară foarte căutate în anotimpul cald.

Familia Călina deţine în proprietate şi terenul de lângă hotelul situat în sectorul 1. Virgil şi Meda de Silvania Călina au investiţii imobiliare în Constanţa şi Bucureşti. În 2010 au început construcţia unui ansamblu de locuinţe cu funcţiuni mixte, pe strada Nuferilor numărul 38–48 (acolo unde sunt înregistrate majoritatea societăţilor familiei). Proiectantul lucrării este firma soţilor Călina, De Silva Intermed. Suprafaţa de spaţii verzi alocată va fi în procent de 30% din totalul terenului. Investitorul din Bucureşti are în plan şi construirea în nordul staţiunii Mamaia, la numărul 564, a unui complex de vile turistice, pe terenul retrocedat de primarul Radu Mazăre. Investiţia este estimată la circa două milioane euro.

Călina este naşul lui Ilie Năstase, celebrul tenisman, cu care s-a asociat şi în firma Reims Beverage, importator de băuturi, dulciuri şi tutun. Societatea Reims Beverage (fostă De Silva Beverage) îi are în acţionariat pe soţii Călina şi pe foştii soţi Amalia şi Ilie Năstase, fiecare cu câte 25% din capital. Ei importă şi şampania de lux Louis Roederer Cristal, distribuită în peste 70 de ţări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii