Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Virgil Popescu: O treime din necesarul de măști este asigurat din producția internă, iar la biocide 100%

O treime din măștile de protecție este asigurată de producătorii români, spune Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri.
 aboneaza-te
Mască protecție
 Potrivit ministrului, pe piața de biocide au intrat producători foarte mari, iar necesarul intern este asiguarat 100%, a declarat ministrul pentru Hotnews.
 
Virgil Popescu spune că de vreo lună, compania Romarm reușește să producă măști, după o sincopă cauzată de calitatea scăzută a utilajelor importate din China. „Instalațiile la Romarm funcționează de o lună de zile, noi am trimis și corpul de control. O să fie niște măsuri luate la Dragomirești, pentru că lucurile, ca de obicei, sunt la mijloc”, a spus Virgil Popescu.

Acesta a precizat că piața a început să se miște, că din producția internă este asigurată o treime din necesarul de măști, iar prețurile sunt mici. “Până la urmă, fără să impunem un preț maximal, piața s-a reglat”, a mai afirmat ministrul.

“E clar că piața a început să funcționeze (…) Nu mai avem aceste probleme, pe care cu adevărat le aveam la începutul pandemiei. Piața s-a reglat, am început să producem, iar producătorii români sunt foarte flexibili”, a mai afirmat ministrul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii