Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Virgil Popescu, ministrul Energiei: „Noi o să avem o compensare pentru această iarnă, pentru milioane de români”

Guvernul pregătește o formă de protecție pentru consumatorii casnici, după ce în ultima vreme a fost semnalată o creștere a valorii facturilor la gaze și curent electric, informează Radio România Actualități.
Virgil-Popescu

Ministrul Energiei a declarat că, în acest moment, echipe mixte de la Protecția Consumatorului și Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei fac controale la companiile furnizoare de curent pentru a vedea cauza exactă a facturilor mărite.

Virgil Popescu: „În afara consumatorului vulnerabil, care este în Parlament vrem să compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu și vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta. Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie, se termina 31 martie. Deci avem tot timpul.

Vorbim de 4 milioane și jumătate de gospodării care consumă până în 1000 de kW pe an, peste 10 milioane și ceva de români, deci vorbim de foarte mulţi. La gaze naturale sunt mai puțini care sunt în prima grupă de consum, sunt un milion două sute.

Pentru români ceea ce este important este că nu vor fi lăsați în urmă și venim cu compensare, indiferent dacă aprobă sau nu Legea Consumatorului, în timp util, de la data la care intră în vigoare legea. Noi o să avem o compensare pentru această iarnă, pentru milioane de români”, conform RRA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii