FacebookTwitterLinkedIn

”Veşti bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare şi plafonare ale preţului la energie şi gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetăţeni să treacă cu bine peste această iarnă”, a scris Virgil Popescu, luni seară, într-o postare pe Facebook.

Românii trebuie doar să îşi monitorizeze consumurile, fără alte acțiuni, potrivit acestuia.  

”Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranţă. La gaze naturale a rămas acelaşi volum: 1.200 de metri cubi. Dacă preţul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci preţul va fi de 71 de lei”, a menționat ministrul Energiei.  

Consumatorii vulnerabili de energie electrică şi gaze naturale îşi vor putea amâna cu până la şase luni plata facturilor, la cerere, potrivit unui amendament al senatorului PSD Daniel Zamfir, votat în comisiile de specialitate din Senat. 

Proiectul de lege de adoptare a OUG 118/2021 a fost votat, luni în plenul Senatului. Cu toate acestea, PSD nu este de acord cu varianta finală şi spune că nu va putea fi aplicată începând cu 1 noiembrie.