Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Virgil Mailat

Virgil Mailat.jpg
Avere: 45-50 milioane de euro Vârsta: 62 de ani Reşedinţa: Mureş Domeniu: Spitale private

La 62 de ani, Virgil Mailat trăieşte o a doua tinereţe în afaceri. După ce a realizat cu succes exitul din afacerea Bere Mureş, vândută cu 180 milioane de euro către Heineken, afaceristul din Târgu Mureş nu a stat pe gânduri şi s-a reorientat către medicina privată. De altfel, oraşul său natal se identifică cu acest domeniu. Mailat a început în urmă cu doi ani construirea unui spital privat modern, Nova Vita San, în centrul urbei, iar doi ani mai târziu a finalizat lucrările.

Planificase o investiţie de opt-zece milioane de euro, dar aceasta a ajuns până la 15 milioane de euro, după ce a tras linie. Totuşi, Mailat nu se declară dezamăgit de costurile ridicate: „Nu urmăresc neapărat profitul. Am spus de la început că nu voi scoate niciun ban din spital, reinvestesc totul în tehnologii”, explică el. Potrivit fostului berar, acesta a avut recent o ofertă de vânzare a spitalului Nova Vita, dublă faţă de investiţia proprie, dar după ce s-a consultat cu familia, a hotărât să o refuze. „Totuşi, dacă se găseşte vreun nebun să vină cu vreo ofertă exorbitantă, mă mai gândesc“, spune el, lăsând loc de negociere.

Pentru Mailat, spitalul privat pare mai mult o investiţie sufletească pentru moment, şi spune că cele mai mari satisfacţii obţinute sunt cele morale. E mulţumit de reacţia pozitivă a clienţilor şi spune că aceştia reprezintă, în acelaşi timp, şi cel mai important canal de publicitate. „Investim în promovare, dar cea mai bună reclamă ne-o face clientul mulţumit“, explică el.

Recent, Virgil Mailat a format o asociaţie a spitalelor private, în care s-au înscris până în momentul de faţă aproximativ 20 de unităţi, dar preferă să nu se implice direct în conducerea asociaţiei, ci să îi lase pe doctori să îşi susţină cauza prin intermediul său. Afaceristul a început recent un alt business, împreună cu Emil Morariu, în domeniul eolian. Cei doi au investit în două parcuri eoliene, unul în Vrancea şi unul în Dobrogea. „Valoarea unui proiect e de 15 milioane de euro, dar sperăm să atragem şi fonduri europene“, concluzionează el.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii