Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Virgil Dumitru și familia – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Virgil Dumitru și familia Avere: 20-22 de milioane de euro Varsta: 54 de ani Resedinta: Argeș Domeniu/Companie: Construcții, industrie petrolieră, turism  

Afacerile grupului Comesad din Piteşti nu mai au, după 20 de ani, nicio legătură cu prima firmă înfiinţată de fraţii Dumitru – Virgil şi Nicolae Sorin. SRL-ul Conex, care a fost înfiinţat în 1991 şi prin care funcţiona un bar, s-a transformat într-un grup cu afaceri anuale de 30 de milioane de euro. Virgil Dumitru se poate declara un om fericit. Afacerile îi merg bine, iar viitorul pare promiţător. Îşi doreşte să ajungă cât mai repede să-şi crească nepoţii, iar fiica sa Denisa, împreună cu soţul său să continue ceea ce el a început de la zero şi cu cinci oameni, în urmă cu 20 de ani.

De profesie inginer mecanic (a absolvit Automobile Rutiere, la Piteşti, în 1982), Virgil Dumitru a fost repartizat imediat după terminarea facultăţii la Petrom – fosta Societate Naţională a Petrolului –, ca şef de coloană. Patru ani mai târziu a devenit şeful Secţiei Piteşti în cadrul societăţii care, la acea vreme, se numea Trustul de Construcţii Industriale în Petrol, făcea parte din Petrom şi avea aproximativ 14.000 de angajaţi. Se ocupa de infrastructura de la sondă, ceea ce practic face şi acum, dar prin intermediul Comesad Ro, una dintre principalele companii din grup, care are ca obiect de activitate construcţii – montaj în industria petrolieră (cifră de afaceri de 12 milioane de euro şi profit net de 1 milion de euro, în 2010). „La început aveam cinci oameni şi am câştigat prima licitaţie, cu Petrom, în 1992“, rememorează antreprenorul începuturile timide. Ţine însă să sublinieze faptul că astăzi, grupul de firme Comesad are aproximativ 500 de angajaţi şi afaceri totale de aproximativ 30 de milioane de euro. Profitul net a urcat la aproximativ 3,5 milioane de euro, în 2010.

Petrom este şi astăzi principalul său client, cu o pondere de 70% în total cifră de afaceri. Practic, firma Comesad Ro, deţinută de fraţii Dumitru, realizează la nivel naţional conductele prin care OMV (fosta Petrom) transportă ţiţeiul şi gazele naturale. Printre clienţii săi se mai numără şi Conpet sau Transgaz. „În ultimii doi-trei ani am rămas doar câteva firme, le numeri pe degetele unei mâini, specializate pe construcţie-montaj lucrări petroliere“, explică antreprenorul unul dintre motivele pentru care afacerea sa a crescut chiar şi pe timp de criză. Iar acest an pare să depăşească orice aşteptări.

În numai şase luni, afacerile au atins nivelul din întreg anul 2010, iar profitul este de aproximativ 2 milioane de euro. „Asta se datorează în primul rând investiţiilor mari din infrastructură pe care le realizează Petrom în această perioadă“, explică Virgil Dumitru evoluţia afacerilor din acest an. OMV Petrom este principalul client şi al celei de-a doua firme deţinute de Virgil Dumitru şi fratele său – Comesad Drumuri. Aceasta realizează lucrări de infrastructură specifice de sondă, dar şi infrastructură rutieră. OMV asigură însă aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei, care anul trecut a atins nivelul de 10 milioane de euro. Printre clienţi, Virgil Dumitru a amintit Dacia Piteşti, dar şi Consiliul Judeţean şi primării din zonă.

Denisa Gociu, unica fiică a antrepreneorului s-a lansat şi ea, de curând, în businessul mare, cum îi place tatălui său să spună. Ea se află la conducerea Ramada, singurul hotel de brand din Piteşti deschis în luna septembrie 2011, fiind de altfel şi coproprietar al acestuia, (deţine 50%, iar restul pachetului este deţinut de către Vişoiu Valentin, proprietarul firmei de construcţii Conarg din Piteşti, bun prieten cu Dumitru Virgil).

Deşi are numai 27 de ani, Denisa nu a ajuns întâmplător să deţină jumătate din Hotelul Ramada. Are studii de specialitate – a terminat acum patru ani Facultatea de Geografie, specializarea Turism, la Universitatea Bucureşti, şi câţiva ani de experienţă, din timpul facultăţii, în două dintre cele mai importante hoteluri de reţea din Bucureşti: Howard Johnson şi Tulip Inn. „Am făcut turism nu ca să flutur o diplomă, ci pentru că îmi place“, a declarat pentru „Forbes România“, Denisa Gociu.

În hotelărie a intrat încă din primul an de facultate. Aflată într-un stagiu de practică obligatorie la Hotelul Howard Johnson din Bucureşti, i s-a propus să rămână în cadrul unităţii, ca angajat. Iniţial, a fost doar recepţionară, dar a ajuns şefă de tură, iar după alte câteva luni s-a mutat la departamentul de organizare de evenimente. Aici, a învăţat ce înseamnă un hotel de reţea. „A fost pentru prima dată când mi-am dovedit că pot şi fără să port eticheta de „fata lui tata““, precizează Denisa.

A repetat experienţa, dar la un alt nivel. Mai mult din glumă, a aplicat la un job pe unul dintre site-urile de recrutare. Hotelul Tulip Inn din Bucureşti căuta assistant front office manager. Şi-a trimis CV-ul şi, după două interviuri, a fost acceptată pe post. A urmat însă examenul de absolvire, după care tatăl său a chemat-o la Piteşti. A început „Proiectul Piteşti“, de care se ocupă de la începutul anului 2011. Acesta speră să devină cartea ei de vizită şi să reprezinte doar începutul în domeniu.

Vezi care era averea lui Virgil Dumitru în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii