
După ce primele modele au ieșit pe podium, în mod surprinzător nu în bluze cu glugă – cum era de așteptat de la Abloh – ci în sacouri bine croite din țesături luxoase, invitații au reuțit să-și explice de ce designerul a decorat spațiul pentru eveniment cu o foarfecă, o bobină de ață și alte ustensile de croitorie supradimensionate.
Show-ul a avut loc pe 16 ianuarie, la Tuilleries într-un spațiu special amenajat, unde pereții, podeaua și tavanul au fost integral pictați cu fundalul unui cer albastru cu nori albi, aducând aminte de atmosfera suprarealistă din lucrările pictorului Rene Magritte. Numele noii colecții Louis Vuitton Heaven on Earth a fost proiectată pe pereți cu ajutorul unei inscripții digitale.
Brusca întoarcere a designerului dinspre streetwear către croitoria adevarată nu a fost complet neașteptată pentru că Abloh a spus, într-un interviu pe care l-a dat spre finalul anului 2019, că e foarte probabil ca streetwear-ul să dispară în acest nou deceniu, după foarte mulți ani în care practic a dictat în modă.
„Astăzi, streetwear caracterizează hainele pe care le purtăm și mai ales felul în care le purtăm. E un stil pe care m-am simțit liber să-l adopt și acum să-l resping. Pentru colecția de toamnă-iarnă Louis Vuitton, am studiat antropologia costumului și reprogramarea dress-codurilor tradiționale. Costumul croit cu precizie – simbolul convenției și al succesului – se desprinde de mediul corporate: răsucite și rasturnate, dress-codurile vechii lumi sunt neutralizate și apoi recreate pentru lumea de azi unde ideea de joie de vivre este importantă”, a spus Virgil Abloh la show-ul de lansare a noii colecții.
„Don’t let your day job define you” a mai spus designerul, după ce spre finalul prezentării colecției podiumul a fost invadat cu costume office lucrate după toate regulile croitoriei, dar imprimate integral cu leit-motivul evenimentului, cerul albastru cu nori albi.