FacebookTwitterLinkedIn

Virgil Abloh, care avea 41 de ani, a murit după o luptă de doi ani cu „o formă rară și agresivă de cancer” – angiosarcom cardiac, potrivit unui comunicat postat pe pagina sa de Instagram. Abloh a ales să își ducă „bătălia în privat” și de-a lungul celor doi ani a fost supus mai multor tratamente medicale epuizante – toate acestea în timp ce conducea mai multe branduri importante din industria modei, artei și culturii.

„Cu toate aceste greutăți, etica sa în muncă, curiozitatea infinită și optimismul nu le-a pierdut niciodată. Virgil a fost motivat de dăruirea lui față de muncă și de misiunea sa de a deschide uși pentru alții și de a crea căi pentru o mai mare egalitate în artă și design”, se arată în comunicatul de pe Instagram.

Virgil Abloh a fost primul designer afro-american al Louis Vuitton, o casă de modă franceză veche de aproape 200 de ani. S-a alăturat brandului în 2018, după succesul companiei sale de îmbrăcăminte streetwear Off-White, un brand cu sediul la Milano pe care l-a fondat în 2012. Off-White a colaborat cu Nike și Ikea, iar Abloh a proiectat rochia de mireasă a modelului Hailey Bieber.