FacebookTwitterLinkedIn

I se alătură pe scenă talentații instrumentiști: Johnny Bică (pian), Adrian Flautistu (contrabass), Ciprian Pop (chitară), Iulian Nicolau (tobe) și invitatul Sebastian Burneci (trompetă). De asemenea, Viorica va fi acompaniată și de cvartetul de coarde Playthoven.

E o bucurie să mă reîntâlnesc cu publicul meu în pragul sărbătorilor de iarnă! Albumul „Christmas time is here“, pe care l-am lansat anul trecut, conține cele mai frumoase și cunoscute piese de Crăciun. „Let it snow”, „White Christmas”, „Baby it’s cold outside” sunt doar câteva dintre cântecele extraordinare care au trecut proba timpului și pe care le puteți asculta pe albumul meu și în concertul din 10 decembrie. – a declarat Viorica Pintilie.

VIORICA PINTILIE este pe scenă de la 15 ani, absolvind Școala de Muzică din Chișinău și un master în muzica jazz la Universitatea Națională de Muzică din București. A trecut prin mai multe genuri muzicale până să ajungă la jazz, acesta fiind stilul în care se regăsește cel mai bine. Activitatea ei muzicală include Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș (2013) și Sibiu Jazz Fest (2013). În mai 2016 a obținut Premiul Special al Juriului la Sibiu Jazz Festival. Prezența ei învăluitoare și timbrul special s-au făcut remarcate la concertele din București, Cluj, Sibiu, Târgu Mureș, Chișinău, Bulgaria, Cehia și Portugalia.

În februarie 2017, Viorica a lansat albumul de standarde de jazz „Stories of a Heart”, care reprezintă poveștile celor mai iubite cântece de jazz pe care le-a interpretat în cei aproape 5 ani de concerte.
În luna decembrie 2017 a lansat un nou album, cu tematică de Crăciun. Pe albumul  „Christmas time is here” vocea Vioricăi a fost acompaniată de un big band din care fac parte muzicienii care i-au fost alături și la primul album, un cvartet de coarde și un grup de suflători. Surpriza albumului este un duet cu Virgil Ianțu la piesa „Baby, it’s cold outside”.

DESPRE INSTRUMENTIȘTI

JOHNNY BICĂ, cu o pregătire solidă în muzica clasică și jazz, este doctor în muzică, producător muzical, compozitor și colaborator al secției de jazz a Universității Naționale de Muzică din București, fiind considerat unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale. Este laureat pe scenele Napocensis Jazz Festival din Cluj-Napoca, Sibiu Jazz Festival, susținând concerte la Bucharest Jazz Festival, Alba Jazz, Bucharest Music Film Festival, TNB, Sala Radio din Bucuresti, dar și la Electric Castle sau Airfield Festival. În toamna anului 2018 a lansat primul să album, „The real vibrations“.

ADRIAN MIRCEA FLAUTISTU este unul dintre cei mai importanți contrabasiști ai jazzului autohton. Premiile obținute la Festivalurile de Jazz de la Târgu Mureș sau Sibiu (și în cvartet cu Viorica Pintilie) sunt uverturi ale personalității sale artistice, probate în diverse formule jazzy, alături de Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Petrică Andrei, Garbis Dedeian sau Florin Răducanu. Din anul 2000, este membru permanent al trio-ului Stagiunii de Jazz, de la Teatrul Act, din București.

CIPRIAN POP, unul dintre cei mai apreciați chitariști de jazz ai momentului, și-a perfecționat studiile la Universitatea Națională de Muzică București – Facultatea de Compoziție Muzicală, Secția Jazz și deține un masterat în Muzica și Cultura Pop, la aceeași secție. În 2009, a câștigat concursul „Festivalul Ziua Chitarelor”, iar în 2011 a obținut premiul pentru cel mai bun instrumentist la „Festivalul Internațional Studențesc de Jazz” din Târgu Mureș. A colaborat cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man ș.a. Anul 2018 este al doilea în care Ciprian Pop se alătură Academiei ICon Arts, în calitate de profesor la secția de Jazz.

IULIAN NICOLAU a studiat vioara și pianul, fiind în prezent student al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa de percuție. Fiind membru al Cvartetului Viorica Pintilie, a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul de Jazz de la Sibiu, în 2016. Colaborează cu cei mai apreciați artiști de jazz din peisajul românesc – Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Cătălin Milea, Alex Man, Marius Vernescu, Emil Bizga –, dar și cu cei din mediul internațional – Candice Hoys și Cedric Henriot.

SEBASTIAN BURNECI, absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, este unul dintre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, solist în Big Band-ul Radio, fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra. De asemenea, este membru activ în proiecte internaționale de jazz și parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii ani. Sebastian a lansat în 2018 albumul „Unspoken” – un concept  în care a combinat elemente din sfere muzicale diferite, fuzionând jazz-ul cu muzica clasică, folclorul și rock-ul.

PLAYTHOVEN a luat fiinţă în urma unei idei inedite, şi anume „tunarea” instrumentelor clasice cu procesor de sunet, tonuri sau looper. Este un sound nou, original, care acoperă ca stiluri: jazz-ul, rock-ul, preluări şi prelucrări ale unor piese clasice într-un mod original. Dintre festivalurile la care au participat merită amintite: Festivalul Enescu, Johnny Răducanu și Sibiu Jazz Festival, în care Playthoven a și fost premiat în ediția 2014.

Componența: Alex Marian (vioară), Anca Sinaci (vioară), Luiza Iorga (violă) și Radu Sinaci (violoncel).

BILETELE (categoria I: 90 lei și categoria a II-a: 70 lei) se pot cumpăra online, pe eventbook.ro și la casieria Teatrului Național.