Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Viorel Vulturescu, ANCS: „România va coordona un proiect european de circa 100 mil. euro”

România va coordona un proiect european în valoare de circa 100 de milioane de euro - Centrul Danubius - realizat aproape integral în Delta Dunării, afirmă Viorel Vulturescu, consilier Direcția Relații Internaționale, ANCS .
viorel vulturesc, forbes future

„Este un proiect admis în zona europeană a infrastructurilor de cercetare, care are pe profit un oficiu de transfer tehnologic. Acesta este realizat atât în beneficiul comunității științifice, cât și a comunității de business”, a explicat Vulturescu în cadrul conferinței Forbes Future Innovation & Tech. „Zona de mediu, de cercetare în domeniul apei, nu stârnește foarte multe lucruri, dar sunt foarte multe firme din domeniul simbolisticii, de exemplu, care sunt interesate de acest proiect și care sunt dornice să-și testeze prototipurile și rezultatele lor in mediul real, în apă”, adaugă acesta.

GALERIE FOTO CONFERINȚA FORBES FUTURE

„Acest centru va facilita educația la toate nivelurile, începând cu elevii și terminând cu doctoranzii”, mai spune Viorel Vulturescu.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE INOVAȚIE ÎN EDIȚIA SPECIALĂ FORBES INNOVATION 

C1_Forbes_165_9mai

Printre obiectivele de cercetare se numără problemele specifice eroziunii costiere, de biodiversitate și de stabilire a impactului pe care speciile străine ecosistemelor Deltei Dunarii care au invadat zona le au asupra funcțiilor ecosistemului. După spusele sale, construcția efectivă a proiectului va începe, efectiv, într-un an, maximum doi.

„Din punct de vedere guvernamental, am  încercat să fim în pas cu vremurile, să dăm liber la creativitate, care să conducă la un profit palpabil în companii”,  spune Viorel Vulturescu. De aceea, se bucură de presiunea constantă a mediului de afaceri: „companiile sunt primele care simt necesitatea de a avea resursa de dezvoltare, adică inteligența”, adaugă el.

VEZI CE AU SPUS CEILALȚI SPEAKERI ÎN CADRUL FORBES FUTURE CONFERENCE

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii