Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Viorel Vasile Buda a demisionat din funcția de vicepreședinte al CNA

Vasile Buda a anunțat că demisionează din funcția de vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), precizând însă că rămâne în continuare membru al Consiliului, informează Media Expres.
viorel-buda CNA

Vasile Buda a declarat că renunță la a mai fi vicepreședinte din motive personale.

Anunțul a fost făcut la începutul ședintei publice din 16 septembrie, la care au  participat opt membri: Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda (fostul vicepreşedinte), Laura Corina Georgescu (preşedintele), Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea.

Cei trei membri „protestatari” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin-Alexandru Jucan – care au refuzat să mai participe la ședințe alături de Laura Georgescu, având în vedere scandalul înregistrărilor din această vară-n.red.) au lipsit de la întrunire.

Narcisa Iorga a povestit și a comentat chestiunea demisiei pe pagina sa de facebook: „În deschiderea ședinței CNA de astăzi, Viorel Buda și-a anunțat demisia din funcția de vicepreședinte. El a condus ședințele în ultima perioadă Și astăzi trebuia să se întâmple la fel, în absența președintelui Consiliului. După anunțul sec al lui Viorel Buda, tocmai când ne pregăteam să propunem un președinte de ședință, cine intră în sală? Laura Georgescu. Joc de scenă. Ea nu semnează noul Regulament de Organizare și Funcționare, care îi reduce puterile, deci acest act nu poate intra în vigoare. Vicepreședintele, care ar fi putut să-l semneze, își dă demisia din funcție și rămâne simplu membru. CNA merge mai departe. Eu am ieșit din ședință (…)”.

Laura Georgescu a fost în concediu în zilele de vineri, 12, și luni, 15 septembrie. Noul ROF a fost votat de opt membri în ședința anterioară.

Din discuțiile purtate în sala de ședinte a reieșit că urma să participe și Valentin Jucan, care era blocat în trafic.

Cu toate că vicepreședintele a renunțat la acestă funcție, el a condus ședința (până în momentul de față), deși Laura Georgescu, președintele CNA, este prezentă. Ea nu a facut nicio declarație și niciun comentariu.

Având în vedere situația, CNA trebuie să organizeze o ședință (la care presa nu va avea acces, conform regulamentului intern) de alegere a unui nou vicepreședinte. În Consiliu nu s-a făcut nicio precizare referitoare la acest aspect, notează Media Expres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii