Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Cota unică va fi de 10%, dar va fi şi o cotă zero pentru veniturile de sub 2.000 de lei

Guvernul vrea să scadă cota unică de la 16% la 10%, începând cu 1 ianuarie 2018, urmând ca aceasta să se aplice venitului global al unei gospodării, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, transmite Mediafax.
Viorel_Stefan_Gov_mic

Pe lângă cota unică de impozitare, de 10%, va exista o facilitate de impozitare cu 0% pentru veniturile sub 2.000 de lei. Vorbim de aceeaşi cotă unică de 16% şi intenţia e ca din 1 ianuarie 2018 să fie 10% şi să aplice la veniturile globalizate, indiferent de sursa de provenienţă, pentru că doar aşa putem introduce sistemul de deduceri fiscale”, a spus Viorel Ştefan.

Potrivit acestuia, prin introducerea impozitului pe venitul global se vor putea deduce din baza de impozitare diferite cheltuieli, cum ar fi sumele plătite pentru scheme de pensii private, asigurările de sănătate, studii şcolare ale copiilor sau abonamentele de sănătate.

Viorel Ştefan a mai spus că grupul de lucru din Ministerul Finanţelor lucrează încă la proiect, un prim draft fiind înmânat astăzi Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. El a mai spus că speră ca proiectul să fie gata în scurt timp pentru a fi pus în discuţie publică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii