Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Viorel Rusu

Viorel Rusu.jpg
Avere: 13-14 milioane de euro Vârsta: 45 de ani Reşedinţă: Bacău Domenii: Construcţii            

Viorel Rusu, proprietarul Rustrans, din Bacău, spune că a trecut cu bine peste perioada aceasta de turbulenţe financiare. Potrivit omului de afaceri băcăuan, încasările Rustrans, cea mai importantă firmă din portofoliul său, au scăzut cu doar 10% în 2009 comparativ cu cele din 2008. „Anul 2008 a fost unul foarte bun, însă nu ne putem plânge nici cu ce am realizat anul trecut“, afirmă Rusu. Să fi găsit Viorel Rusu reţeta succesului pe timp de criză? Nici nu se gândeşte la asta, ci doar a ac-ţionat în conformitate cu vremurile şi s-a adaptat din mers.

„Am cumpărat utilaje, ne-am făcut propria staţie de betoane, am făcut fabrică de fasonat oţelul beton“, declară Rusu şi precizează repede că a preferat să facă aceste investiţii pentru a-şi asigura materia primă în loc să cumpere din alte părţi. Iar costurile s-au redus simţitor, motiv pentru care omul de afaceri speră la un profit de patru milioane de euro în acest an.

Omul de afaceri din Bacău şi-a consolidat poziţia pe piaţa locală de construcţii încă de la începutul lui 2008. În acel an presa anunţa achiziţia firmei Conextrust de către Rusu, neprecizând însă valoarea tranzacţiei. În prezent, omul de afaceri controlează 96% din acţiunile Conextrust prin intermediul firmei sale, Rustrans SRL.

Prin cele două firme, Viorel Rusu deţine o cotă de piaţă de 45% pe segmentul construcţiilor din Bacău, ponderea mare fiind câştigată prin execuţia unor lucrări prin fonduri europene. Conform lui Rusu, firmele sale sunt implicate în derularea unor astfel de proiecte încă de anul trecut, însă banii promişi nu au venit. „Avem proiecte prin fonduri europene în valoare de şapte milioane de euro, dintre care 40% este finanţarea noastră“, afirmă Rusu. Omul de afaceri îşi dedică timpul liber familiei şi pasiunii sale, vânătoarea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii