Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Viorel Rusu – 500 Miliardari Ediția 2011

Viorel Rusu.jpg
Nume: Viorel Rusu Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 46 de ani Resedinta: Bacău Domeniu/Companie: Construcții Pasiuni: masini, vanatoare

Viorel Rusu este, asemeni tizului său băcăuan Costică Rusu, unul din cei mai importanţi constructori din judeţ. Cu cele trei companii pe care le deţine – Rustrans, Conextrust şi Amici –, Rusu controlează aproape jumătate din piaţa construcţiilor din Bacău. Scăderile pe care le-a adus criza în domeniul său nu l-au ocolit, însă şocul nu a fost insuportabil.

În primul an de criză, 2009, veniturile pe Rustrans – cea mai mare companie a sa – au scăzut de la 45 de milioane de euro la 35 de milioane de euro. În 2010, compania a avut o cifră de afaceri de 26 de milioane de euro. Majoritatea proiectelor lui Rusu reprezintă lucrări de construcţii cu instituţii ale administraţiei locale sau centrale. De exemplu, companiile lui Rusu au realizat sediul Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului, al Direcţiei Silvice, al Primăriei Mărgineni şi al Spitalului din Moineşti. El a construit şi blocuri pentru ANL.

Criza l-a determinat să-şi gândească uşor diferit businessul, în sensul că s-a extins pe verticală. Altfel spus, a făcut investiţii care, pe termen mediu şi lung, au avut ca efect reducerea costurilor şi, implicit, creşterea profitabilităţii. Şi-a făcut propria staţie de betoane ca să nu mai cumpere de la terţi şi propria fabrică de fasonat oţelul beton. Chiar în anul în care a început criza (2008), apucase să-şi extindă grupul prin achiziţia Conextrust. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Timp de doi ani, în companie s-au investit peste 15 milioane de euro, în special în echipamente. Adrian Dospinescu, directorul general al societăţii, estima în decembrie anul trecut că afacerile pe 2010 se vor dubla de la 5 milioane de euro, la 10 milioane de euro. Aceasta datorită unor proiecte în derulare în valoare de 25 de milioane de euro.

Amici, cea de-a treia companie a grupului, este şi cea mai mică, acesta înregistrând venituri de 2,3 milioane de euro, în 2010. Viorel Rusu este pasionat de vânătoare – hobby pe care îl regăsim la mai mulţi oameni de afaceri din Bacău, precum Vasile Ciobanu sau Damian Mereu.

Vezi care era averea lui Viorel Rusu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii