Cautare
, Contributor

Forbes.com

Servicii financiare |
|

Viorel Nica, Capital Leasing: Vârsta nu este esențială în domeniul investițiilor, dorința și curajul DA!

viorel_nica_bun.JPG
Trebuie să gândim mereu cu un suflet tânăr. Colonelul Harland Sanders (acele aripioare picante de la KFC) a început afacerile la 65 de ani, iar Richard Branson (Virgin Group) a început la 7 ani. Diferența o face nu vârsta ci forța de muncă și întelegerea.

“Indiferent de vârsta la care investești, trebuie să gândești ca și cum aceasta ar fi ultima ta zi și trebuie să te bucuri de rezultatele muncii tale. Nu aștepta ca ziua de mâine să aduca „fructele” investițiilor tale. Culegele azi, mâine s-ar putea să fie prea coapte și să cadă din pomul roditor. Nu uita niciodată să-i dai ce-i place pomului roditor, iar lui ii place cel mai mult… sudoarea muncii tale!”, spune Viorel Nica, general manager Capital Leasing.

Nica este de părere că dacă ești antreprenor  în adevăratul sens al cuvantului , atunci nu există criză. Există numai decizii care au fost luate prea ușor în anumite perioade de timp sau care au fost afectate de o cunoaștere prea simplistă a mediului de afaceri. Iar acum poate este momentul să iei deciziile corecte.

“Stai liniștit, în locul unde te simți cel mai bine și mai creativ, GÂNDEȘTE, ANALIZEAZĂ și ACȚIONEAZĂ, dar trebuie să-ți păstrezi și acea „plasă de siguranță”.  Antreprenorii ADEVĂRAȚI fac bani în „timp de criză”, ei nu îi pierd. A merge împotriva curentului nu înseamnă numai un efort susținut mai mare, înseamnă câștiguri ridicate. Cuantifică riscul pe baza cunoștințelor deja dobândite și ACȚIONEAZĂ. Pasivitatea va costa mai mult”, considera Nica.

Reprezentantul Capital Leasing  mai spune că atunci când ești destul de pregătit să faci ceea ce îți place, vei reuși să faci și bani. Volumul lor depinde numai de cât de bine ești pregătit. Totuși, pentru a a face bani în această perioadă este nevoie să gândești diferit.

La întrebarea “Ce ai face cu 10.000 de euro, dacă ar fi singurii tăi bani?“, Nica este ferm: “Încep prin a spune ce NU aș face cu ultimii mei bani: nu i-aș da altora să mi-i investească! Este o vorbă pe Wall Street – cum este posibil ca oameni care conduc Rolls Royce să ceara sfaturi de investiții unora care vin la birou cu metroul?”. Nica vede ca unică soluție: propria afacere pentru a deveni propriul șef.

VEZI SI:

Alin Chiriac, STRATEGAD: Trebuie să fii atent la poveștile de succes din afară pentru inspirație

Cele mai potrivite investiții pentru perioada 35-50 de ani

Adina Buzatu, Fondator Trends: După 40 ani poţi investi şi în afaceri pasive

Orlando Szasz: Poți să faci bani pe aceste vremuri

Ce faci cu 10.000 de euro? CARMEN GRIGORE: Cred în oportunitatea de a aduce un brand din afară

Ce faci cu 10.000 de euro? ALEXANDRU DRĂGOIU: aş investi într-un magazin online cu produse naturale

Ce faci cu 10.000 de euro? OCTAVIAN BĂDESCU: Un proiect pe online sau îi arunc pe bursă

 

Sfaturi de la miliardari, pentru 2013 Călin Costan: Nu ocoliți imobiliarele

Sfaturi de la miliardari pentru 2013 – Ovidiu Tender: Vizați piețele exotice

Sfaturi de la miliardari pentru 2013 – Mircea Tudor: Investiți în inteligența umană!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii