Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: „«Şomaj tehnic» în instituţiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaţilor de a rămâne acasă, prin rotaţie, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că a pregătit un proiect de act normativ pentru a legifera „o stare de fapt din sistemul public”, informează News.ro. „«Şomaj tehnic» în instituţiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaţilor de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotaţie, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază", a declarat ministrul.
 aboneaza-te
radubadoiu_violetaalexandru-(2-of-5)

Violeta Alexandru afirmă, miercuri seară, într-o postare pe Facebook: “Într-o bună parte a sistemului public s-a redus activitatea. De la mediul privat, din datele pe care le văd zilnic despre contractele suspendate sau încheiate, am cel mai clar semnal. Se vede tendinţa de a se rămâne acasă. Este şi o perioadă în care autorităţile competente insistă, spre binele nostru, să se ia în continuare toate măsurile de prevenţie”.

Ministrul Muncii spune că a pregătit un proiect pentru a legifera „starea de fapt” din sistemul public.

Violeta Alexandru: „În faţa acestei realităţi, am pregătit un proiect de act normativ pentru a legifera o stare de fapt din sistemul public. Acum este momentul organizării unui sistem de lucru în instituţii, autorităţi, regii cu capital de stat care să le asigure funcţionalitatea pe durata stării de urgenţă dar care să ţină cont şi de dorinţa evidentă a multor angajaţi de a rămâne la domiciliu şi, binenţeles, de necesitatea asigurării unui raport just între muncă şi plată. «Şomaj tehnic» în instituţiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajţilor de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotaţie, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază”.

Ministrul Muncii a mai spus că această decizie este asumată, notează News.ro.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri seară, la B1 TV, că a fost gândit un mecanism prin care, în unele zone ale sistemului public, jumătate dintre angajaţi să lucreze 15 zile, iar restul să fie „plătiţi într-un fel de şomaj tehnic şi invers”.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii