Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Violența verbală de pe străzi influențează dramatic viața copiilor din România

Imagine_Documentar_2.png
Un studiu demarat de Organizația Mondială a Sănătății, în 2010, arată că, în mediul școlar din România, peste jumătate dintre copiii și tinerii intervievați au fost implicați într-un caz de violență verbală, iar locul unde acesta s-a desfășurat fiind, în ordinea indicării: pe stradă, în cartierul în care locuiesc, la școală și pe stradă, în alt cartier decât cel în care locuiesc.

Se poate controla mesajele la care sunt expusi copiii, limitându-le accesul la televizor sau la calculator, alegând grădinița, școala, prietenii și activitățile din timpul lor liber.

Însă străzile, locurile pe care copiii le văd în fiecare zi, sunt imposibil de controlat. Mesajele de pe pereți, de pe garduri sau uși, nu pot fi înlăturate din fața lor. Mesaje agresive și discriminatorii, cuvinte vulgare apar peste noapte, iar  copiii le văd, le învață și le folosesc.

Specialiștii avertizează că mesajele violente pot avea consecințe grave, putând duce la depresie clinică și boli asociate cu stresul, probleme de comportament, agresivitate fizică sau vulgară în relația cu ceilalți.

Pentru a limita expunerea celor mici la agresivitate, pentru a-i feri de interacțiunea cu mesajele vulgare și discriminatorii din fața blocului, de pe peretele din curtea școlii, de pe gardurile parcului preferat, brandul Cif și agenția McCann București, pregătesc una dintre cele mai curajoase inițiative din țara noastră.

Urmărește un scurt documentar despre griji părintești și nevoia unui viitor mai curat!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii