Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Vinurile româneşti, promovate la Ambasada României din Londra

Ambasada României la Londra a găzduit şi co-organizat, marţi, un eveniment de promovare în Marea Britanie a vinurilor româneşti cu Denumire de Origine Controlată (DOC) şi Indicaţie Geografică Protejată (IGP).
vinuri romanesti

Evenimentul a fost organizat sub patronajul şi în prezenţa Principelui Radu al României.

Au participat reprezentanţi ai Casei Majestăţii Sale Regelui, Greg Hands, ministru pentru relaţia cu Parlamentul, înalţi oficiali guvernamentali britanici, membri ai Parlamentului de la Westminster, reprezentanţi ai City-ului londonez, ambasadori şi membri ai corpului diplomatic acreditat la Londra, oameni de afaceri, importatori de vinuri, mass-media.

Invitaţii au avut ocazia să cunoască o selecţie de peste 30 vinuri de înaltă calitate oferite de către  producătorii români, în baza recomandărilor renumitului somelier de origine română Iulia Scavo.

Cu această ocazie, adresându-se participanţilor, ambasadorul României la Londra, Dr. Ion Jinga, a subliniat legăturile istorice şi calitatea actuală a relaţiilor bilaterale dintre România şi Regatul Unit, dinamica ascendentă a schimburilor comerciale şi importanţa prezenţei vinurilor româneşti pe piaţa britanică.

În contextul prezenţei la Londra, Principele Radu şi delegaţia economică formată din producători români de vinuri reprezentând Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Viticole Tohani, Casa de Vinuri Cotnari, Alcovin Macin, WineRo Crama (Alira), au avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri britanic, vizând promovarea vinurilor româneşti din gama Premium, având în vedere potenţialul de absorţie pentru exporturile de vinuri româneşti pe piaţa britanică şi dorinţa îmbunătăţirii competitivităţii vinurilor din România.

Exportul românesc de vinuri şi băuturi alcoolice în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat un volum de 5,52 milioane euro în anul 2013, reprezentând o creştere de 50,3% faţă de anul precedent.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii