FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, cinci vinuri premium românești Alira produse pe cele 80 de hectare ale domeniului Aliman din Dobrogea vor fi distribuite la nivel național în locațiile off și on trade ale PPD România.

Cu o investiție de peste 7 milioane de Euro, compania WineRo a început, în 2010, distribuția primului său vin Alira Merlot 2009, iar în prezent oferă o gamă largă de vinuri premium printre care Fetească Neagră (soi românesc), Merlot, Cabernet Sauvignon și Rose.

Cele cinci vinuri premium care vor fi reprezentate la nivel național de PPD România sunt: Alira Merlot 2009 ; Alira Cabernet Sauvignon 2010 ; Alira Tribun 2011 – un cupaj din cele trei soiuri Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră; Alira Fetească Neagră 2011 și Alira Rose 2012.

Vinurile Alira sunt rezultatul combinației dintre terroir-ul de la Aliman, locul unde acum crește și se dezvoltă vița de vie, și măiestria cu care oenologul nostru aplică filozofia vinurilor din Bordeaux. Această combinație a condus la obținerea unor vinuri excelente, complexe și echilibrate, tipice, dar în același timp amprentate de condițiile din Dobrogea.

 “Suntem mândri să reprezentăm vinurile Alira, recunoscute și premiate la nivel internațional, și, astfel, să diversificăm categoria de vinuri din portofoliul nostru. Avem convingerea că în România se produc vinuri de calitate, comparabile cu cele mai apreciate din lume, care au devenit tot mai îndrăgite și solicitate de consumatori atât pe plan local cât și internațional”, a declarat Nikos Xystouris, Director General PPD România.

“Început în 2006, prin alegerea unui terroir excelent pentru vinuri roșii, continuat sub atenta supraveghere a renumitului oenolog francez Marc Dworkin, proiectul nostru are obiectivul de a oferi consumatorului român vinuri cu cel mai bun raport calitate – preț în segmentul premium. Pentru a ne atinge acest obiectiv aveam nevoie de un partener puternic, orientat către vânzarea de produse premium, care să înțeleagă și să susțină strategia noastră. Am găsit acest partener în PPD România și suntem convinși că împreună vom reuși să aducem și să menținem Alira în topurile preferințelor consumatorilor de vinuri bune”, a declarat Ghenadie Bobeică, General Manager, WineRo.

PPD România este prezent pe piața autohtonă din 2007 şi se numără printre cei mai mari distribuitori de produse de alcool premium si super-premium de pe piaţa locală. Totodată, este partener al renumitului producător de băuturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de băuturi premium.