Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Vîntu, dormi liniștit!

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, marţi, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), informează MEDIAFAX. Decizia este definitivă.
 aboneaza-te
SORIN OVIDIU VANTU

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), dar a contestat decizia.

În dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată pe 24 septembrie 2012, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Tribunalul Capitalei a decis condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la două pedepse de câte patru ani de închisoare pentru infracţiunile de spălare de bani şi a dispus achitarea lui pentru instigare la delapidare.

În urma contopirii celor două pedepse, instanţa a dispus ca Vîntu să execute şase ani şi patru luni de detenţie. În plus, judecătorii au hotărât să confişte de la Vîntu suma de 7.289.406 de dolari, bani pe care i-a obţinut în urma infracţiunii de spălare de bani.

Pe 22 iulie 2016, Sorin Ovidiu Vîntu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova în urma unei condamnări de şase ani şi două luni de închisoare în dosarul Petromservice. Alături de Vîntu a fost condamnat şi fostul sindicalist Liviu Luca la şase ani de închisoare.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat până în prezent în trei dosare, executându-şi pedepsele.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii