Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Vîntu, dormi liniștit!

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, marţi, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), informează MEDIAFAX. Decizia este definitivă.
SORIN OVIDIU VANTU

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), dar a contestat decizia.

În dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată pe 24 septembrie 2012, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Tribunalul Capitalei a decis condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la două pedepse de câte patru ani de închisoare pentru infracţiunile de spălare de bani şi a dispus achitarea lui pentru instigare la delapidare.

În urma contopirii celor două pedepse, instanţa a dispus ca Vîntu să execute şase ani şi patru luni de detenţie. În plus, judecătorii au hotărât să confişte de la Vîntu suma de 7.289.406 de dolari, bani pe care i-a obţinut în urma infracţiunii de spălare de bani.

Pe 22 iulie 2016, Sorin Ovidiu Vîntu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova în urma unei condamnări de şase ani şi două luni de închisoare în dosarul Petromservice. Alături de Vîntu a fost condamnat şi fostul sindicalist Liviu Luca la şase ani de închisoare.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat până în prezent în trei dosare, executându-şi pedepsele.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii