Cautare
, Contributor

Travel |
|

Vinho verde, tradiții, natură

Ne îndreptăm spre nordul Portugaliei, un loc pe care toți iubitorii acestei mici țări cu o imensă cultură ar trebui să-l vadă. Destinația călătoriei noastre este Douro 41, hotel amplasat pe malul fluviului de la care și-a luat numele, într-un cadru natural spectaculos.
 aboneaza-te
280-DS-Douro41

Aflat în apropierea orașului Porto, în Raiva (Castelo de Paiva), hotelul Douro 41 este punctul privilegiat de start pentru excursii într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Portugaliei.

Pe cursul fluviului Douro

De la Douro 41 poți merge la Vila Nova de Gaia, locul unde se aplică procesul de îmbătrânire a celebrelor vinuri din Valea Douro. Degustările sunt, desigur, principala atracție, însă noi îți recomandăm să îți rezervi câteva ore pentru a te răfăța sub soarele iberic pe plajele Miramar, Granja sau Valadares sau să vizitezi grădinile publice ale orașului (Parcul Biologic Gaia și Jardim do Morro). Ești aproape de Porto, despre ale cărui atracții și istorie s-a scris și se va mai scrie imens. Noi îți spunem atât: în ultimii zece ani, Porto a câștigat de trei ori titlul de cea mai bună destinație europeană.

Urmăm același drum de apă, dar de data aceasta în amonte și ajungem la Peso da Régua. Și aici rămânem în universul vinurilor de cea mai bună calitate. Îți recomandăm un tur tematic, în care îți vei îmbunătăți cunoștințele oenologice, o vizită la Muzeul Douro, la capela São Pedro de Balsemão și la Nossa Senhora dos Remédios, un voiaj cu trenul de epocă, un urcuș spre unul dintre multele miradouros, de unde vei admira cele mai frumoase perspective asupra locurilor. Iar acestea nu sunt nici pe departe toate atracțiile care te așteaptă la Peso da Régua.

Trebuie să vezi și castelul Numão, dar și Parcul Arheologic Vale de Coa, cu Muzeul din Vila Nova de Foz Coa. Dacă vei continua să urmărești cursul fluviului Douro până la granița cu Spania, vei ajunge într-un alt loc fascinant, la Barca de Alva, punct de intrare în Parcul Natural Internațional Douro.

Autenticitate lusitană

Amplasamentul hotelului Douro 41 îl face ideal pentru astfel de excursii prin nordul Portugaliei. Dar acesta nu este singurul său atu. Hotelul în sine este o bijuterie arhitectonică. Studioul Serôdio, Furtado & Associados a făcut din această proprietate un hotel modern, însă perfect integrat în cadrul pitoresc al zonei, iar atmosfera a fost desăvârșită de munca inspirată a Cristinei Jorge de Carvalho, designerul care s-a ocupat de interioare.

Totul a pornit de la viziunea lui Francisco Moser asupra serviciilor din industria ospitalității. „Îmi place să gătesc, să torn vin în pahar și să ciocnesc cu cineva; aceasta este experiența pe care încerc să o creez și să o ofer oaspeților.” Școlit în turism, finanțe și marketing digital și pasionat de restaurare, Moser știe că autenticitatea nu poate fi mimată. „Ne dăm silința să fim originali. Ne dorim ca oamenii care vin aici să se bucure de experiențe unice, specifice locului, altfel ce rost ar mai avea să călătorească? Experiența începe înainte ca ei să fi apucat să-și desfacă bagajele. Noi am lucrat cu designeri și arhitecți portughezi, singura metodă de a explora sentimentul de autenticitate. Trebuie să lași să se manifeste viziunea aceluia care se simte acasă în acest peisaj.”

Cu aproximativ 60 de spații de cazare, dintre care unele oferă vedere panoramică asupra împrejurimilor, un restaurant specializat în bucătăria locală și un spa cu circuit hidroterapeutic complet, Douro 41 îți pune, de asemenea, la dispoziție un program propriu de activități, care include excursii pe drumurile mai puțin bătute ale regiunii, rafting, călărie, excursii cu barca, tururi oenologice, descoperirea unor sate tradiționale. Și îți demonstrează că, indiferent cât timp vei petrece aici, în valea fluviului Douro, fiecare zi va arăta altfel.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii