FacebookTwitterLinkedIn

În condițiile restricțiilor impuse de situația epidemică, se anunță o campanie electorală mai puțin puțin obișnuită, însă concurența este mare și de această dată, notează Radio România Actualități.

Competiția electorală este pentru 41 de funcții de președinți de consilii județene, peste 1.300 de consilieri județeni și 40.000 de consilieri locale, dar și aproximativ 3.200 de funcții de primar.

Candidați pentru București

Cea mai importantă confruntare este pentru funcția de primar al Municipiului Bucureşti, unde intră în competiție 18 candidați; 14 sunt susținuți de formațiuni politice, iar 4 sunt candidați indepedenți. Favoriți sunt actualul primar social-democrat, Gabriela Firea, și Nicușor Dan, candidat indepedent susținut de PNL – USR-PLUS.

Au intrat însă în competiție și politicieni cu ștate vechi, între care Traian Băsescu și Călin Popescu-Tăriceanu, dar și doi actori – Florin Călinescu și Bogdan Stanoevici.

La nivel național, pentru primăriile reședință de județ, mulți dintre actualii edili candidează pentru un nou mandat, cum ar fi Emil Boc la Cluj, Mihai Chirica la Iași,  Decebal Făgădău la Constanța sau Constantin Toma la Buzău. Pentru Primăria Timișoarei se luptă 15 candidați.

La Târgu Mureș este număr record de candidați în istoria alegerilor locale – 13; 10 sunt candidați ai partidelor și 3 sunt independenți, unul dintre aceștia fiind susținut de toate formațiunile politice maghiare.