FacebookTwitterLinkedIn

Intrarea în sondajele de audiență TV a televiziuni Paramount (septembrie) a ascuțit și mare tare lupta pentru audiență între cele 11 televiziuni.

Paramount, televiziune deținută de Viacom International Media Networks (VIMN), a intrat promițător în sondajele de pe această nișă, urcând în octombrie la o medie de 9.000 de telespectatori pe minut la nivel urban (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media.

Ratingul Paramount îl egalează pe cel al televiziunii Universal Channel, o veche prezență în sonadaje. La sfârșitul lunii octombrie, Paramount a intrat în distribuția cablistului UPC, iar această mișcare va avea cu siguranță efecte în sondajele din următoarele luni. La nivel național, Paramount are o medie de 10.000 de persoane pe minut (toată ziua).

Noul venit are ambiția de a pune în pericol audiențele pe care și le conservă cele trei televiziuni din fruntea topului: AXN, Pro Cinema și Diva. AXN și-a lansat grila de toamnă cu multe filme și seriale noi, într-o agresivă campanie de promovare. La fel a procedat și Diva.

Astfel, AXN ocupă primul loc în topul audienței urbane, cu o medie de 21.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), în creștere cu 3.000 față de septembrie. Este urmat de Pro Cinema și Diva, cu câte 18.000. Aceste televiziuni au câștigat în urban 3.000, respectiv 2.000 de orășeni față de septembrie.

De notat este câștigul de audiență națională obținută de Pro Cinema: 10.000 de persoane. Așa încât, Pro Cinema este lider confortabil la nivel național, cu o medie de 37.000 de telespectatori pe minut, la mare distanță de AXN (27.000). Dar nișa acestor televiziuni de filme se adresează în special orășenilor, iar bătălia se desfășoară în urban.