Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Vila Octavian Goga – Grădina Icoanei

Unul dintre imobilele reprezentative ale Bucureștiului, Vila Octavian Goga a fost proiectată de arhitectul Horia Creangă și construită în perioada 1936-1938.  
DSC_5128

Horia Creanga, nepotul lui Ion Creanga, este considerat pionierul ahitecturii moderne romanesti, cladiri emblematice din Bucuresti purtand semntura sa: Ansamblul Cinematografului Patria, cladirea Uzinelor Malaxa, devenite ulterior  „23 August” și „Faur”, Teatrul Giulesti, Teatrul Bulandra – Sala Toma Caragiu dar si vile private, in zone precum Dorobanti, Cotroceni sau Gradina Icoanei.

Amplasata in inima Bucurestiului, in zona Gradina Icoanei vila Octavian Goga a apartinut cunoscutului poet si om politic, la acea vreme penultimul premier al Romaniei din perioada interbelica.

Casa a fost gandita si proiectata atat pentru functiunea sa de locuinta dar si pentru a putea gazdui receptii si intalniri ale personalitatilor acelor vremuri. Imobilul si-a pastrat aceste functiuni pana in zilele noastre.

Vila impresionanta, eleganta si cu suprafete vitrate mari, are 15 camere, o suprafaţă construită de 1.200mp, teren generos de 800mp si o curte interioara de 500mp. La interior, s-au pastrat intr-o stare exceptionala amenajarile  originale: decoratiunule interioare, elemente de marmura si din lemn masiv de nuc.

 

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii