Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Vila „Frumoasa Bucureșteană”

Această proprietate de excepție, promovată spre vânzare de Regatta Imobiliare, se află în zona Dorobanți – Capitale, una dintre cele  mai elegante și luxoase arii rezidențiale ale Capitalei. Imobilul are o suprafață generoasă de 1300mp, o grădină superbă și un teren de 600mp.
1

Această zona, cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor, la doar câţiva paşi de Guvernul României, până la Piaţa Dorobanţi este considerată triunghiul imobiliar al luxului absolut.

Construcţiile din acest perimetru cunoscut ca parcelarea Filipescu, apărute la începutul secolului trecut sub numele unora dintre cei mai bogaţi oameni ai vremurilor şi semnătura unor arhitecţi de primă mărime, sunt considerate astăzi cele mai valoroase din Capitală. Parcelarea Filipescu a reprezentat la începutul secolului XX , potrivit istoricilor, cea mai importantă iniţiativă antebelică ce a contribuit la extinderea oraşului Bucureşti.

Parcelarea Filipescu

În secolul XIX, fosta moşie de vară a Filipeştilor, care avea ca puncte de reper capătul Podului Mogoşoaiei şi începutul drumului spre Braşov, era reşedinţa unei singure familii. Moşia a fost parcelată şi vândută de ultimul urmaş al familiei, Alexandru I. Filipescu, în 1912-1913, sub formă de loturi de diferite mărimi şi forme, la preţuri care au permis doar accesul elitelor acelor vremuri şi doar în condiţii stricte, astfel încât zona să devină un reper al luxului, aşa cum existau deja în alte capitale europene. Planul pe care proprietarul l-a înaintat atunci primăriei avea o compoziţie elegantă, cu parcele generoase, care să le permită celor mai valoroşi arhitecţi ai acelor vremuri, să realizeze proiecte arhitecturale deosebite.
Înainte de vânzare, proprietarul a decis numele aleilor din parcelarea sa, cinstind memoria membrilor familiei Brâncoveanu-Bibescu-Filipescu. Aşa au apărut Aleile Alexandru, Vulpache, Elisa Filipescu, Zoe sau Modrogan

Și acest imobil extraordinar, construit la începutul anilor 1912, se încadrează în standardele de excelență care definesc proprietățile din zonă.

Operă a arhitectului Cristofi Cerchez, vila este un reper de eleganță, fiind construită pentru familia unui bine-cunoscut general de armată, avocat și om politic, și denumită în acea epoca „frumoasa bucureșteană”.

Vila a fost complet restaurată și renovată, combinând în mod fericit elementele arhitecturale originale ale casei cu facilități și dotări de ultimă generație.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii