Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Imobiliare |
|

Vilă ecologică de 180.000 euro, licitată ca “artă contemporană”

La 45 de km de Braşov, în satul Dălghiu, se construiește un ansamblu de case de vacanță ecologice.
vila ecologica Vama Buzaului

Singura clădire non-istorică scoasă la licitaţie de divizia Historical Estate a Artmark în ianuarie anul acesta se încadrează la categoria « artistică », făcând parte dintr-un ansamblu de 68 de hectare, în stadiul de proiect, dezvoltat de o companie olandeză. Astfel, la 45 de km de Braşov, în satul Dălghiu, se construiește un ansamblu de case de vacanță, sub forma unui complex agroturistic și ecologic dezvoltat în jurul unui scuar multifuncţional. Proiectul numit “Valley 21” cuprinde 60 de vile şi un centru de agrement, care va fi la dispoziţia celor care deţin case de vacanţă, dar şi a turiştilor străini, cu restaurant și magazine. Pentru acesta, dezvoltatorul va colabora cu American Hotel Academy din Braşov.

Vezi aici cum va arăta complexul de la Vama Buzăului

Proiectul, unic în România, după spusele reprezentanților Artmark, va fi livrat succesiv din iulie anul acesta și este rezultatul unui parteneriat început în 2011 între Building the Future, fondator al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC), și primăria Vama Buzăului, pentru o dezvoltare sustenabilă a zonei. Este vorba despre « integrarea unui complex rezidenţial de vacanţă într-o pădure sălbatică ; se vor folosi materiale naturale şi energie regenerabilă », după cum explică Constantin Prisecaru, directorul Artmark Historical Estate, divizia de real estate  creată anul acesta de casa de licitații cu același nume. Aceasta a scos din februarie la licitație o unitate de 135 mp, cu 1000 de metri de teren, ca promoție, la un preț de plecare de 180.000 de euro. Complexul va avea două tipologii de case –în format de 130 și de 90 mp utili.

Reprezentantul Artmark Historical Estate compară acest gen de proiect cu arta contemporană, vândută și ea în cadrul licitațiilor- după același model, divizia de real estate nu vinde doar la imobile de patrimoniu, ci și artistice, și are în plan să ofere și alte imobile cu arhitectură deosebită.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii