Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Vila Comandor Alexandru Cătuneanu

Regatta Imobiliare vă prezintă această proprietate superbă, aflată la doar câteva minute de Grădina Icoanei și Parcul Ioanid, disponibilă la închiriere.  
1

Dintre imobilele marcante aflate în zona Parcelării Ioanid, se remarcă în mod deosbit Vila Comandor Alexandru Cătuneanu. Vila a fost construită în perioada 1913, după planurile arhitectului Paul Smărăndescu, cel care a definit cel mai bine prin creațiile sale stilul neo-românesc.

Despre Alexandru Cătuneanu

Comandorul Alexandru Cătuneanu a coordonat în perioada 1899 – 1900 toate măsurătorile care au dus la întocmirea primei hărţi a coastei româneşti a Mării Negre.

Harta Cătuneanu a fost premiată cu medalia de aur la Expoziţia Universală de la Paris pentru acurateațea ei, fiind unul dintre documentele după care s-a navigat până în perioada anilor 1950.

Vila Cătuneanu se înscrie și ea în interpretarea proprie lui Paul SMĂRĂNDESCU a stilului național, interpretare ușor de recunoscut datorită amplei frize decorată cu motive florale transformată local în ancadrament pentru ferestre. Această dantelărie, împreună cu delicatețea ferestrelor trilobate ale etajului, sunt echilibrate de ferestrele cu arc în mâner de coș cu ancadramente simple. Soclul se închide cu un brâu minuțios lucrat, ecou al frizei care închide fațada. Atât friza cât și brâul din registrul soclului sunt foarte bine puse în valoare prin intermediul turnului de colț, acoperit în turelă, volum care marchează intersecția.

Imobilul se află într-o stare exemplară și face cinste atât operei arhitectului cât și arhitecturii din această zonă cizelată a Bucureștiului (sursa: http://paul-smarandescu.blogspot.com).

Vila, disponibilă la închiriere, are 1200mp utili iar spațiile interioare sunt absolut spectaculoase, fiind ideală pentru orice sediu reprezentativ al unei ambasade sau pentru companii din zona bancară si de consultanță.

Câteva cuvinte despre parcelarea Ioanid – Lotizarea şi Parcul Ioanid din București alcătuiesc un elegant cartier rezidențial situat în zona centrală a Capitalei, realizat după un proiect de urbanism întocmit de catre municipalitate în 1909.Conceptul proiectului consta în crearea unui luxos cartier de vile în jurul unui parc public. Eleganța și prestanța cartierului Ioanid – Grădina Icoanei s-au păstrat până in zilele noastre, fiind una dintre cele mai căutate și exclusiviste zone din București.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii