FacebookTwitterLinkedIn

Despre Alexandru Catuneanu – Comandorul Alexandru Catuneanu a coordonat in perioada 1899 – 1900 toate măsurătorile care au dus la intocmirea primei harţi a coastei romaneşti a Marii Negre. Harta Catuneanu a fost premiata cu medalia de aur la Expoziţia Universala de la Paris pentru acurateatea ei, fiind unul dintre documentele dupa care s-a navigat pana in perioada anilor 1950.

Vila Catuneanu se inscrie si ea in interpretarea proprie lui Paul SMARANDESCU a stilului national, interpretare ușor de recunoscut datorita amplei frize decorata cu motive florale transformata local în ancadrament pentru ferestre. Această dantelarie, impreuna cu delicatetea ferestrelor trilobate ale etajului, sunt echilibrate de ferestrele cu arc în maner de cos cu ancadramente simple. Soclul se inchide cu un brau minutios lucrat, ecou al frizei care inchide fațada. Atat friza cat și braul din registrul soclului sunt foarte bine puse in valoare prin intermediul turnului de colț, acoperit în turela, volum care marchează intersecția.

Imobilul se gasește într-o stare exemplara și face cinste atat operei arhitectului cat și arhitecturii din această zona cizelata a Bucureștiului (sursa: http://paul-smarandescu.blogspot.com)

Vila, disponibila la inchiriere, are 1200mp utili iar spatiile interioare sunt absolut spectaculoase, fiind ideala pentru orice sediu reprezentativ al unei ambasade sau companii.