Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Vila în care s-a odihnit Michelangelo

Regiunea Toscana, anul 1549: se împlinesc trei ani de la terminarea frescelor din Capela Sixtină, iar Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni cumpără vila, fostă casă de fermier, la vârsta de 72 de ani, situată deasupra unui hotar de viță-de-vie. Priveliștea este acompaniată de cei peste 9.600 de metri pătrați de arhitectură de secol XI, livezi de măslini și un turn medieval (datând din 1047), care a preluat numele stăpânului: Turnul lui Michelangelo.
1_1

Casa pe care Michelangelo a cumpărat-o pentru nepotul său, dar în care a locuit și el o perioadă a rămas în familia Buonarroti timp de 300 de ani, fiind apoi restaurată și conservată cu grijă, în ultimii 20 de ani, de actualii proprietari.

Astăzi este scoasă la vânzare, pentru 7,5 milioane de dolari, alături de actul de proprietate, care poartă, în original, semnătura artistului renascentist.

Perioada de înflorire culturală în care a trăit Michelangelo și-a pus amprenta și asupra casei. Arhitectura originală este accentuată, la interior, de șemineuri mari din piatră, tavane cu boltă, acoperite fie cu cărămizi, fie cu grinzi de lemn, adăugând podele din teracotă și mobilier împodobit cu decorațiuni.

Spațiul este compus din opt dormitoare, șapte băi, organizate, la parter, în două camere de zi, o sufragerie și o bucătărie, care păstrează în original un lavoar, iar la primul etaj se desfășoară patru dormitoare, un birou și o cameră de zi, echilibrate cu ferestre mici.

Exteriorul cuprinde o livadă de lămâi, o dumbravă de măslini, dar și o moară pentru ulei de măsline, veche de 1.000 de ani, având în prezent rol de casă pentru musafiri. Împrejurimile sunt tăcute, cu drumuri pitorești, liniștite și câmpuri verzi, pe alocuri mirosind a struguri. Casa își caută în prezent un proprietar care să înțeleagă valoarea istorică a locului și a moștenirii.

CITEȘTE ȘI COOL HUNTING: Bun venit în … vacanță!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii