Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Viktor Orban devine premier pentru a treia oară consecutiv, după victoria zdrobitoare a partidului său în alegerile parlamentare din Ungaria

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial, informează News.ro.
Vladimir Putin Visits Hungary

Prezenţa la alegerile parlamentare din Ungaria a fost de aproape 70% din cei 7,9 milioane de cetăţeni care au fost chemaţi la urnele de votare ca să-i desemneze pe cei 199 de membri ai parlamentului unicameral de la Budapesta.

Rezultatele preliminare ale alegerilor din Ungaria arată că Fidesz ar urma să deţină 134 de mandate. Astfel, premierul Viktor Orban şi-a asigurat al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta.

Victor Orban: „Am câştigat, Ungaria a câştigat o mare victorie. Am lăsat în urmă o mare bătălie, am obţinut o victorie crucială, avem şansa de a apăra Ungaria”.

După numărarea a 93% din voturi, pe locul al doilea în alegeri s-a plasat partidul Jobbik, care va avea 26 de locuri în viitorul parlament maghiar, iar pe locul al treilea, Partidul Socialist, cu 20 de mandate. Gabor Vona, liderul Jobbik, și Gyula Molnar, șeful Partidului Socialist, şi-au anunţat demisiile.

VEZI BUGETELE DE PUBLICITATE ATRASE DE TELEVIZIUNILE DE ȘTIRI – TRIMESTRUL I 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii