Cautare
, Contributor

Tech |
|

Viitorul, în viziunea Alcatel-Lucent

Evoluția rapidă a societății va revoluționa, printre altele, viitorul tehnologiei. Divizia de cercetare a grupului Alcatel-Lucent -Bell Labs- detaliază aceste perspective prin intermediul unei cărți.
 aboneaza-te
Raoul Ros_Director General Alcatel-Lucent Romania

„Dacă unui om îi sunt necesare 20 de milisecunde pentru a iniția un gând, pentru o operațiune a unui smartphone e necesară doar o nanosecundă” este una dintre perspectivele prezentate de cercetătorii Alcatel-Lucent. Cartea „The Future X Network: A Bell Labs Perpective”, coordonată de Dr. Marcus K Weldon, președinte al Bell Labs, pune la un loc viziunile echipei și prezintă tendințele regăsite în societate, cu precădere în tehnologie, până în 2025. Așadar, vizionarii de la Bell Labs spun că printre activitățile de peste 10 ani se vor regăsi și următoarele:

–  1.000 din 10.000 de decizii vor fi luate zilnic cu ajutorul programelor de software de analiză a datelor

– Capacitatea rețelei celulare de date va crește de 66 de ori, până la 20 Gbps

– Vor fi de 60 de ori mai multe dispozitive conectate care vor fi alimentate cu energie regenerabilă

-Traficul în rețea va crește de 13 ori

-Media de stocare digitală per persoană va ajunge la 20TB, fiind de 20 de ori mai mare decât în prezent

-În mediul de business, livările cu drone vor crește de 30 de ori la nivel internațional

„Aceaste schimbări profunde se reflectă și în rândul companiilor, care trebuie mereu să se adapteze noilor tehnologii pentru a supraviețui într-o piață în care o întreagă industrie poate suferi transformări peste noapte”, a declarat Fuad Siddiqui, unul dintre autorii volumului.

Alcatel-Lucent este furnizor de soluții de telecomunicații la cheie și are o activități în cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenanță și consultanță. Prezent în România din 1991, Alcatel-Lucent are două sedii locale: în Timișoara, sediul central, și în București, unde lucrează peste 1.600 de agajați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii