FacebookTwitterLinkedIn

Social-democratul german Olaf Scholz, care îi va succeda doamnei Angela Merkel în funcția de cancelar al Germaniei, a anunțat planuri potrivit cărora 80% din consumul de energie din țară va proveni din surse regenerabile până în 2030.

Partidul său, SPD, alături de ecologiştii Verzi şi Liber Democraţi (FDP), intenționează reducerea treptată a cărbunelui până în 2030 și renunțarea la gazele naturale până în 2040, notează Rador.

Olaf Scholz a mai declarat, miercuri, că a ajuns la un acord de coaliţie pentru a alcătui un nou guvern ce va încerca să modernizeze cea mai mare economie a Europei şi să tragă cortina după epoca Angelei Merkel.

Partidul Social Democrat (SPD), ecologiştii Verzi şi Liber Democraţii (FDP) vor să accelereze tranziţia către o economie verde şi digitalizare, menţinând, în acelaşi timp, disciplina fiscală, conform pactului de coaliţie, de 177 de pagini.

Alianţa – supranumită „coaliţia semafor”, după culorile celor trei partide – deţine majoritatea în Camera Inferioară a Parlamentului şi speră că guvernul va fi învestit la începutul lunii decembrie, după ce partidele vor ratifica pactul de coaliţie.