FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul din Vietnam a anunțat marți că zborurile spre și dinspre Danang sunt suspendate pe o perioadă de 15 zile din cauza raportării a 22 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, informează Reuters.

Noile cazuri de COVID-19 au făcut ca țara din sud-estul Asiei să intre din nou în stare de alertă, după ce sâmbătă autoritățile au confirmat prima infectare în comunitate din aprilie până în prezent. Duminică au fost raportate alte trei cazuri. La un spital din Danang au fost confirmate cu noul virus alte 11 persoane luni, iar alți 7 pacienți au fost testați pozitiv marți în Danang și provincia Quang.

Toate mijloacele de transport înspre și dinspre Danang au fost, de asemenea, suspendate începând de marți, informează un comunicat al guvernului.

Orașul Danang, considerat a fi un punct forte al turismului, a reinstituit măsurile de distanțare socială în acest weekend după raportarea noilor cazuri de infectare cu coronavirus.

Datorită carantinării stricte și a testării in masă, Vietnamul a ținut sub control pandemia de coronavirus, raportând 438 de cazuri de la începutul pandemiei și până în prezent.