Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Asigurări |
|

Vienna Insurance Group prognozează în 2021 un profit neimpozitat de până la 500 mil. euro

Vienna Insurance Group prognozează în 2021 un volum al primelor de aproximativ 10,4 miliarde de euro, similar cu cel din 2020, și un profit înainte de impozitare cuprins între 450 de milioane de euro și 500 de milioane de euro.
Elisabeth Stadler

Rata combinată este prognozată să se mențină la un nivel sustenabil de aproximativ 95%.

În 2020, VIG a înregistrat un volum al primelor în creștere la 10,43 miliarde de euro, un profit înainte de impozitare de 346 milioane de euro și o rată combinată îmbunătățită la 95%.

„Grupul VIG a reușit să traverseze cu bine această perioadă dificilă de pandemie. Am arătat că suntem capabili să rezistăm în fața evenimentelor neprevăzute. Această stabilitate este cel mai mare atu al nostru și ne permite să depășim vremurile tulburi și să facem față în mod eficient oricăror provocări locale speciale”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Rata de solvabilitate finală la nivelul Grupului la sfârșitul anului 2020 a fost revizuită în creștere comparativ cu nivelul raportat pe 9 martie 2021 (235%). Rata de solvabilitate finală de 238% reflectă menținerea capitalizării foarte puternice a VIG.

La 31 decembrie 2020, VIG avea fonduri proprii de 8,8 miliarde de euro, din care 83% în categoria fondurilor de nivel 1 (cel mai înalt nivel de calitate).

Vienna Insurance Group este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum și în Europa Centrală și de Est. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii