Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Asigurări |
|

Vienna Insurance Group, profit net de 99 mil. euro în primul trimestru al anului

Vienna Insurance Group este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria, precum şi în Europa Centrală şi de Est.
Elisabeth Stadler

Profitul net al Grupului a crescut cu 15% în primul trimestru din 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, la 99 de milioane de euro. Piețele cu cea mai mare contribuție la profitul Grupului sunt Austria, Republica Cehă și Slovacia.

Cu o valoare de 128 de milioane de euro, profitul înainte de impozitare a crescut cu aproximativ 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Grupul VIG țintește un profit brut de 450-500 de milioane de euro în 2021.

Volumul total al primelor s-a situat la 3,11 miliarde de euro în primele trei luni din 2021.

În pofida pandemiei, rezultatele pe segmentele de asigurări auto, de proprietăți și răspunderi și asigurări de sănătate s-au îmbunătățit comparativ cu rezultatele solide obținute în același trimestru din 2020. Numai asigurările de viață, în special asigurările de viață cu primă unică, au înregistrat scăderi strategice ale primelor. În unele piețe, evoluția primelor a fost influențată și de efectul cursului valutar. Ajustate cu efectul cursului de schimb, primele ar fi înregistrat o creștere agregată de 1,6%. Piețele din România, Republica Cehă și Polonia au înregistrat cele mai mari creșteri absolute ale primelor.

„(…) Vedem deja o revenire la nivelurile atinse în primul trimestru din 2019”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. „Deși redresarea economică în majoritatea țărilor din regiunea ECE va fi întârziată din cauza ratei de infectare în creștere începând din toamna lui 2020, suntem încrezători că ne vom atingem obiectivele pentru 2021. Ratele de vaccinare vor fi esențiale pentru asigurarea unor evoluții economice pozitive semnificative, iar în prezent observăm progrese considerabile în această privință în multe dintre piețele noastre”, continuă aceasta. 

Rata combinată rămâne la un nivel solid de 95,2%, fiind aproape neschimbată comparativ cu același trimestru al anului precedent (T1 2020: 95,1%).

Cele mai semnificative îmbunătățiri ale ratei combinate au fost înregistrate în Slovacia, segmentul alte piețe din ECE și Austria.

Rezultatul financiar (excluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă) s-a ridicat la 175,8 milioane de euro în primul trimestru din 2021, în creștere cu 29% față de aceeași perioadă a anului precedent. Acest lucru se datorează în principal deprecierilor de amploare mai redusă ale investițiilor, precum și creșterii câștigurilor realizate. Investițiile grupului, inclusiv numerarul și echivalentele de numerar, însumau 37,1 miliarde de euro la 31 martie 2021. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii