FacebookTwitterLinkedIn

La nivel de grup VIG a avut un profit de 130,9 milioane de euro, în contextul în care toate țările și segmentele de activitate au avut contribuții pozitive la acest rezultat.

Primele brute subscrise de VIG au marcat o creștere de 21,7%,  ajungând la 100,3  milioane de euro, pe fondul îmbunătățirii condițiilor de pe piața asigurărilor.

„Vienna Insurance Group a reuşit să obţină rezultate pozitive în toate ţările şi pe toate segmentele de activitate, într-un context de piaţă extrem de dificil. Prezenţa solidă în regiune, care ne permite apropierea puternică faţă de pieţe, a condus la o creştere semnificativă a primelor pe mai multe segmente”, spune  Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

Mai exact, primele pe segmentul daune/accidente au crescut cu 21,8%. De asemenea, primele pe segmentul asigurărilor de viaţă au crescut, cu 21,1%, la 16,6 milioane euro, ilustrând succesul parteneriatului cu BCR, subsidiara locală a Erste Group, pentru distribuţia asigurărilor de tip unitlinked.

„Cât despre măsurile de restructurare din România, acestea dau rezultate şi au condus la înregistrarea unui profit (înainte de impozitare) de 1,8 milioane euro”, susțin oficialii companiei.

La nivel de grup, primele consolidate subscrise de VIG au crescut în primul trimestru din 2015 cu 0,9%, la 2,8 miliarde euro, în pofida declinului vizibil al polițelor de asigurări de viață pe termen scurt cu achitare la scadență.

Grupul austriac de asigurări VIG este un jucător important de pe piața asigurărilor din Europa Centrală și de Est. Anul trecut, afacerile din această regiune au generat 64% din profitul VIG.