Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Asigurări |
|

Vienna Insurance Group, profit brut de 251 mil. euro în prima jumătate a anului

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria, precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994.
Elisabeth-Stadler

VIG a înregistrat un profit înainte de impozitare de 251,4 milioane de euro, în creștere cu 25% față de nivelul de anul trecut și include provizioanele constituite pentru evenimente generate de Covid-19 și de fenomenele meteo nefavorabile. Profitul după impozitare și după plata intereselor minoritare a fost de 186,3 milioane de euro în prima jumătate a lui 2021, în creștere cu 47,5% față de anul trecut.

Rata de solvabilitate a grupului VIG a fost de 267% la 30 iunie 2021. Rezultatul financiar (inclusiv rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalență) s-a ridicat la 353,6 milioane de euro în prima jumătate a lui 2021, în scădere cu 8,9% față de anul trecut. Scăderea a fost generată în special de o diminuare a câștigurilor/pierderilor realizate. Rata de rentabilitate a capitalului înainte de impozitare s-a îmbunătățit de la 9,1% la 11%. La 30 iunie 2021, Grupul VIG avea plasate 37,5 miliarde de euro în investiții.

”Business-ul grupului VIG continuă să se deruleze la nivelurile de dinaintea pandemiei de coronavirus. Creșterea semnificativă, atât a volumului primelor, cât și a profitului, a fost înregistrată într-un context marcat de provocări, în condițiile în care pandemia a continuat să se manifeste în prima jumătate a anului și ne-a afectat viața de zi cu zi în diverse grade. Un factor pozitiv care a contribuit la dezvoltarea noastră constantă este modelul nostru de business, ce lasă tuturor companiilor din regiune ale grupului libertatea de a-și adapta produsele și soluțiile la nevoile locale. Acest model ne permite ca, din postura de cel mai mare grup internațional de asigurări din Europa Centrală și de Est, să acționăm repede și la nivel individual în diverse situații, în fiecare țară din regiunea noastră”, explică Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. 

Volumul primelor a crescut cu 3,5%, până la 5,773 miliarde de euro.

Asigurările de proprietăți și răspunderi au înregistrat o creștere semnificativă de 5,7%, până la 2,9 miliarde de euro. În ceea ce privește asigurările auto, primele au crescut puternic, cu 7,3%, până la 709 milioane de euro pe segmentul Casco și cu 3,7%, până la 810 milioane de euro, pe segmentul RCA.

Primele pe segmentul asigurărilor de sănătate au crescut la 368 de milioane de euro (+3,3%). Asigurările de viață cu prime regulate au înregistrat o creștere a primelor până la 1,362 de miliarde de euro (+1,9%), în linie cu strategia, în timp ce asigurările de viață cu primă unică au consemnat o scădere cu 6,7%, până la 446 milioane de euro.

Cele mai mari creșteri ale primelor s-au înregistrat pe piețele din Republica Cehă, Polonia, România și Ungaria.

Cheltuielile cu daune şi indemnizații, excluzând partea de reasigurare, au fost de 3,6 miliarde de euro, cu 0,9% peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut. 

Rata combinată a Grupului VIG, de 95,2%, s-a redus cu 0,3 puncte procentuale comparativ cu anul anterior.

”Suntem încrezători că ne vom atinge țintele pentru 2021, nu în ultimul rând datorită politicii noastre prudente de constituire de rezerve. De aceea, suntem în măsură să confirmăm previziunile privind atingerea unui nivel al primelor de 10,4 miliarde de euro și un profit înainte de impozitare între 450 de milioane și 500 de milioane de euro. Rata combinată este de așteptat să se situeze în jurul a 95%”, a spus Elisabeth Stadler.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii