Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

VIDEO Kevin Costner: “Mulţumesc oamenilor din România”

563130-kevin-costner-golden-globes.jpg
Actorul american a câştigat Globul de Aur pentru rolul din miniseria TV „Hatfields&McCoys”, filmată la studiourile Castel Film din România.

Concurenţa lui Kevin Costner la categoria „Cel mai bun actor într-o miniserie sau film TV” a fost dură. Ceilalţi nominalizaţi au fost  Benedict Cumberbatch ("Sherlock"), Woody Harrelson ("Game Change"), Toby Jones ("The Girl") şi Clive Owen ("Hemingway & Gellhorn").

GALERIE VIDEO: Vezi lista completă a câştigătorilor Globurilor de Aur din acest an

În discursul de acceptare, Costner a mulţumit şi “oamenilor din România, din faţa şi din spatele camerei”.

 Unul dintre aceşti oameni este fără îndoială Vlad Păunescu, proprietarul Castel Film, unde a fost filmată miniseria TV “Hatfields&McCoys”. “Acest premiu este mai mult decât o imensă bucurie pentru noi. După Cold Mountain, cel mai mare film turnat la Castel (Renee Zellweger  a câştigat, în 2004, un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar datorită prestaţiei sale din "Cold Mountain" – n .red.), iată că acum cel de-al doilea film ca mărime filmat la noi ia un Glob de Aur”, spune Vlad Păunescu pentru forbes.ro. “E o nouă dovadă a profesionalismului care caracterizează industria cinematografică din România, implicit şi Castel Film. Americanii vin în continuare în România să facă film, şi nu orice fel, ci film istoric american”.

Premiul obţinut de Kevin Costner este cu atât mai important cu cât producătorii internaţionali de film  sunt tentaţi să filmeze în ţări precum Cehia şi Ungaria, care au câteva avantaje semnificative faţă de România. “România nu a avut încă o culme la nivelul Ungariei, la nivelul Cehiei, ca număr de filme făcute într-un an calendaristic.Ungaria atrage prin studiourile care există, printr-o infrastructură foarte bună, printr-o capacitate de a absorbi foarte mulți turiști în Budapesta. Lucrurile acestea încă lipsesc în România. Ne dorim frunza care să promoveze țara, dar vrem să existe şi acea infrastructură pe care o așteptăm deja de foarte mulți ani, pentru că multe producții ocolesc România din această cauză”, subliniază Vlad Păunescu, adăugând că lipsa de stimulente fiscale pentru producătorii străini este un alt dezavantaj al României în competiţia cu celelalte ţări din regiune.

Pe lângă faima – care se traduce, în cele din urmă, în bani – venirea producătorilor străini în România pentru a filma are un impact şi asupra dezvoltării cinematografiei locale, inclusiv în privinţa descoperirii de noi actori.

Aflaţi mai multe despre acest subiect în prima ediţie tipărită a revistei “Forbes România” din acest an, care va fi disponibilă la chioşcurile de presă din 21 ianuarie şi în care puteţi citi povestea Patriciei Posluşnic (click foto sus), interpreta rolului principal din filmul “Ho Ho Ho 2: O loterie de familie” şi care, la doar 9 ani, a jucat alături de Kevin Costner, într-un rol episodic, în miniseria “Hatfields&McCoys”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii