FacebookTwitterLinkedIn

Forza Rossa a prezentat astăzi modelul Ferrari 458 Speciale, unul dintre cele două astfel de automobile repartizate, în acest an, de producătorul italian reprezentanței sale oficiale din România. Modelul, cu un preț de 190.000 de euro fără taxe, este echipat cu cel mai performant motor V8 din istoria mărcii, cu aspirație naturală și care dezvoltă nu mai puțin de 605 de cai-putere.

”458 Speciale ne-a demonstrat că o mașină cu mai  puțini cai-putere poate să fie mai rapidă decât una mult mai puternică, din aceeași gamă ”, a declarat Colin Kolle, care a ocupat, de-a lungul carierei sale, postul de Team Principal în cadrul mai multor echipe de Formula 1, precum Jordan, Midland, Spyker, Force India, Hispania Racing.

Ferrari 458 Speciale beneficiază de o serie de îmbunătățiri față de modelul 458, atât din perspectiva aerodinamicii – Echipa de la Ferrari Styling Centre a colaborat cu Pininfarina -, cât și a motorizării. Astfel, Ferrari 458 Speciale devine, din punct de vedere aerodinamic, cea mai eficientă mașină de serie din istoria Ferrari, potrvit reprezentanților Forza Rossa.

Modelul, echipat cu anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2, ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră îndoar trei secunde, iar una dintre inovațiile sale este sistemul Side Slip Angle Control (SSC), care facilitează controlul mașinii în situațiile limită.

Camelia Bazac, CEO Forza Rossa, a vorbit despre rezultatele companiei din acest an, dar și despre planurile de anul viitor. În 2013, compania a avut afaceri în valoare de opt milioane de euro șo o cotă de 35 de automobile Ferrari, din care 29 au fost deja livrate, restul fiind în curs de livrare.

Forbes 50 Infuente: Camelia Bazac

Interesant este că reprezentantului oficial al Ferrari în România i-a fost alocat și un supercar LaFerrari, care costă un milion de euro. Automobilul a fost achiziționat și urmează a fi livrat anul viitor. LaFerrari atinge 100 km/h în mai puțin de trei secunde, 200 în mai puțin de șapte și 300 în 15 secunde. Viteza maximă trece de 350 km/h.