FacebookTwitterLinkedIn

Proiecția filmului ”Decolarea”, regizat acum mai bine de 40 de ani de Timotei Ursu și cu Emil Hossu în rolul principal, a fost precedat de deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a Sighișoara Film Festival (SFF).  ”Este, din câte știu eu, singurul film în care a jucat Emil Hossu și în care apare în toate cadrele” , a spus regizorul filmului, prezent la festivitatea de inaugurare alături de Adrian Titieni, directorul SFF și de actrița Catrinel Dumitrescu, soția regretatului actor.

Cronică de la premeiră: Sunt o babă…optimistă!

A urmat apoi proiecția filmului ”După Dealuri”, regizat de Cristian Mungiu și multiplu premiat la Cannes (Cea mai bună actriță – Cosmina Stratan și Cristina Flutur, cel mai bun scenariu – Cristian Mungiu).

În cadrul conferinței de presă de astăzi,care a avut loc la Club Aristocrat din Sighișoara, Cosmina Stratan și Valeriu Andriuță au dat mai multe detalii despre cele două luni și jumătate petrecute pe platoul de filmare de la ”După Dealuri” (citiți mai multe în curând pe forbes.ro).

Află câți bani a dat CNC pentru producția filmului „Poziția copilului”, câștigătorul ”Ursului de Aur” de anul acesta

Fesivalul de Film de la Sighișoara este o manifestare culturală în cadrul căreia sunt proiectate filme românești de  lungmetraj premiate anul trecut, precum și scurtmetraje străine și românești (realizate de studenții de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică).

Astăzi, în Cetatea de la Sighișoara, urmează a fi proiectate filmele ”Killing Time”,regizat de Florin Piersic junior și ”Undeva la Pailula”, în regia lui Silviu Purcărete. Mâine vor continua proiecțiile de scurtmetraje, precum și filmele ”Și caii sunt verzi pe pereți” și ”Despre oameni și melci”.