Cautare
, Contributor

Auto |
|

VIDEO: Cum sunt montate parbrizele noului Ford B-Max în fabrica de la Craiova

ford_b+max.jpg
  Reprezentanții Ford spun că uzina în care se produce Ford B-Max, dar și motorul Eco Boost de un litru va deveni un reper pentru industria auto din Europa de Est.

 

În prezent, la fabrica Ford de la Craiova lucrează 4.000 de angajați, iar producția pentru următoarele 12 luni este estimată la 100.000 de modele B-Max și 250.000 de motoare. B-Max va fi disponibil cu ambele versiuni de 100 CP şi 120 CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri, câştigător al premiului Motorul Internaţional al Anului 2012, acordat la începutul acestei luni.  Ambele versiuni ale EcoBoost 1,0 litri sunt de asemenea construite la Craiova. 

 

Peste 90% din producție va fi destintă exportului, potrivit reprezentanților Ford, care punctează că, deși sunt ”încântați” de progresele făcute în domeniul infrastructurii și logisticii, lucrurile se pot ”îmbunătăți”.

”Anunțăm cu această ocazie că în viitorul apropiat vom începe să fabricăm un nou motor la Craiova, unul pe benzină de 1.5 litri”, precizează Stephen Odell, președinte și CEO Ford Europa.. ”Suntem doar la început la Craiova, planurile noastre sunt pe termen lung. În anii următori vom fabrica noi produse aici și vom crea noi locuri de muncă.”

”În ciuda crizei economice semnificative, întotdeauna am avut obiectivul să utilizăm această fabrică la capacitatea ei maximă”, precizează John Fleming, vicepreședinte executiv în cadrul Ford Motor Company. ”În acest sens, am promis să investim peste 675 de milioane de euro în fabrica de la Craiova și am făcut-o.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii