Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

VIDEO Cum afectează măștile de protecție modul în care se răspândește tusea

Un laborator din cadrul Universității Florida Atlantic simulează o tuse umană pentru a înțelege cât de departe și cât de repede se poate răspândi în aer.
 aboneaza-te
Coronavirus

Astfel, doi profesori ingineri măsoară puterea unei tuse, utilizând un manechin din plastic, căruia i-au inserat un mix de apă cu glicerină în gură. Apoi, utilizând o pompă forțează manechinul să tușească pentru a vedea cât de departe se dispersă particulele din tuse.

Imediat particulele ajung la o distanță de aproape 92 de cm, iar în 5 secunde deja particulele au atins o distanță dublă, de 184 de cm. În doar 10 secunde, particulele din tuse ajung până la 276 de cm distanță de locul în care s-a produs tusea, cu mult peste distanța care este impusă de autorități, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Tusea se dispersă în aer și până la aproximativ 4 metri

Însă, nu se oprește aici. Profesorii au facut nenumărate simulări și au observat că tusea continuă să se răspândească până la 368 de cm, în doar 30 de secunde.

Cu toate că tusea nu mai este atât de puternică când trece de 184 de cm, particulele tot conțin viruși care răspândesc boala.

Cei doi profesori i-au pus o mască manechinului, pentru a vedea cât de mult împiedică particulele din tuse să se răspândească în aer. Concluzia a fost că, purtând masca, tusea nu se dispersă mai mult de 184 de cm, potrivit CNN.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii