FacebookTwitterLinkedIn

Apple Watch a fost lansat în mai multe versiuni, sport – cu preţuri de 349 de dolari şi 399 de dolari şi versiunea premium  – cu preţuri ce ar putea ajunge până la  10.000 de dolari, pentru gama high-end a ceasului, realizată din aur de 18 karate.

Dispozitivul afişează mesaje text si e-mailuri şi oferă funcţii numite “digital touch”, care permit comunicarea intre ceasuri de acest fel. Totodată, Apple Watch poate monitoriza informaţiile legate de sănătate şi performanţele de fitness, însă pentru a beneficia de aceste funcţionalităţi dispozitivul trebuie conectat la un iPhone. Autonomia bateriei smartwhatchului este de aproximativ 18 ore.

Apple Watch, primul dispozitiv de acest gen lansat de Apple, a fost prezentat pentru prima oară anul trecut în septembrie. Gadgetul va putea fi cumpărat începând cu 10 aprilie prin precomandă, iar din 24 aprilie va fi disponibil în nouă ţări: Statele Unite, Australia, China, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Hong Kong şi Marea Britanie.

În 2014, pe piaţă erau aproximativ 89 de producători de ceasuri inteligente, care au reuşit să vândă peste 6,8 milioane de astfel de dispozitive în întreaga lume, iar preţul mediu al unui smartwach a fost de 189 de dolari.

Pe primul loc în rândul producătorilor de ceasuri inteligente se află Samsung, care a vândut anul trecut aproximativ 1,2 milioane de astfel de dispozitive, urmată de Pebble, cu 700.000 de smartwatchuri vândute.