FacebookTwitterLinkedIn

Forbes: Ce anume îți spune/sugerează termenul de „inovație” în publicitate?

Alexandru Cernătescu: Termenul de „inovație” în publicitate îmi sugerează adaptarea metodelor și tehnologiilor folosite de agenții la ceea ce se întâmplă în prezent cu consumatorul și bineînțeles la viteza cu care funcționează acesta.

Gândirea trebuie schimbată din „cât de departe poate ajunge digitalul” în „cât de departe a ajuns deja”!

Cel mai mare challenge pentru o agenție de publicitate la acest capitol, în acest moment, este integrarea tuturor elementelor existente în soluții inovative care să fie potrivite și eficiente pentru clienți.

Inovație este să iei ce e mai bun din fosta publicitate tradițională, să integrezi cu cele mai noi și utile tehnologii, să faci cât mai mult din acțiuni digitally-lead și digitally-centered pentru că așa este și consumatorul, și apoi să măsori totul corect și mai ales constant (real-time).

Forbes: În prezent, pe piața noastră de publicitate se întâmplă lucruri care ar putea intra la secțiunea „inovație”? Câteva exemple din agenția ta sau din piața de publicitate.

Alexandru Cernătescu: Am să dau două exemple de inovație.

Primul este chiar filozofia noastră de agenție – TRADIGITAL.

Pe scurt, noi nu facem doar digital sau doar tradițional, noi facem publicitate TRADIGITALĂ pentru că și consumatorul este TRADIGITAL.

Inovația apare în momentul în care ne asumăm să construim și să întreținem ecosistemul digital de brand (valoarea holistică a construirii corecte și a integrării tuturor digital-asset-urilor unui brand) iar apoi să rulăm orice tip de campanie cu acest ecosistem în centru.

Dacă brand equity-ul era localizat doar în mintea consumatorilor și brandurile puteau să-l atingă și să-l măsoare doar prin research, ecosistemul digital este la mijloc, între branduri și consumatori, disponibil ambilor, măsurabil și viu.

Al doilea exemplu pe care am să-l dau este unul mai aplicat și se referă la felul în care vedem noi viitorul foarte apropiat al interacțiunii dintre branduri și consumatori.

Este vorba de două proiecte pe care le-am implementat cu brandul Honda în mijloc și care au scos în evidență cum ar trebui să arate interfața unui brand „always on”.

Primul dintre ele permite interacțiunea cu un model 3D (sau mai multe) de mașină doar cu mișcările mâinilor și ale corpului.

Imaginați-vă momentul în care veți putea interacționa cu brandul, prin vitrină, chiar când magazinul este închis.

Al doilea are aceeași idee la bază dar practic poți controla un ecran sau „digital kiosk” scanând un QR code și downloadând pe telefon sau pe tableta o aplicație specială.

De asemenea, ambele tipuri de implementare permit în viitor integrarea cu social media deci și adăugarea sau întărirea laturii sociale a interacțiunii cu un brand.