FacebookTwitterLinkedIn

Cea de-a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, cel mai important eveniment ale lumii teatrale româneşti, s-a desfășurat într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică, special construit pentru această gală.

Premiile Galei UNITER 2018 sunt:

Cel mai bun spectacol: „Rambuku” de Jon Fosse, adaptarea Anca Măniuțiu, regia Mihai Măniuțiu la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Cel mai bun regizor: Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez la Teatrul German de Stat Timişoara.

Cea mai bună scenografie: Helmut Stürmer (decorul) și Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live) pentru spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara.

Cel mai bun actor în rol principal: Victor Rebengiuc pentru rolul Bérenger întâiul din spectacolul „Regele moare” de Eugène Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Cea mai bună actriţă în rol principal: Mariana Mihuţ pentru rolul Regina Marguerite din spectacolul „Regele moare” de Eugène Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – APRILIE 2018

Cel mai bun actor în rol secundar: Zsolt Bogdán pentru rolul Roy M. Cohn din spectacolul serial „Îngeri în America” (Partea I: „Sfârşitul lumii e aproape” și Partea a II-a: „Perestroika”) de Tony Kushner, direcția de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ada Lupu pentru rolul Fiica din spectacolul „Măcelăria lui Iov” de Fausto Paravidino, regia Radu Afrim la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi.

Premiul pentru debut: Codrin Boldea pentru rolul Laertes din spectacolul „Hamlet” de William Shakespeare, direcția de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis Bucureşti.

Premiul pentru critică de teatru: Doina Modola.

Premiul „Cea mai bună piesă românească a anului 2017”: „50 de secunde” de Daniel Oltean.

Au fost acordate și premii speciale:

Premiul de Excelenţă: Horațiu Mălăele.

Premiul pentru întreaga activitate: Ileana Stana-Ionescu (actriță), Anton Tauf (regizor), Alexandru Dabija (regizor), Doru Păcurar (scenograf) și Sorina Bălănescu (critic de teatru).

Premiul Mecena: Steven van Groningen, președinte Raiffeisen Bank.

IATĂ AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI – APRILIE 2018!