Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Victor Rebengiuc a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Președintele Klaus Iohannis i-a conferit miercuri actorului Victor Rebengiuc Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, informează AGERPRES.
victor-rebengiuc

În cadrul ceremoniei, Klaus Iohannis a spus: „De peste șase decenii, activitatea dvs se împletește cu bucuriile și cu tristețile românilor, cu speranțele și cu aspirațiile românilor. (…) Prin personajele cărora le-ați dat viață ați fost și veți rămâne un artist devotat spiritului umanist, liber și tolerant. Ați dovedit în numeroase rânduri că vedeți și că apărați mai clar și mai bine ca mulți alții valorile pe care construim parcursul european al țării noastre. (…) În jurul lui, stimate domnule Victor Rebengiuc, ați strâns studenți și tineri actori, fiind răsplătit de recunoașterea criticii, dar mai ales de devotamentul unui public care vă iubește. Vă apropiați de un frumos jubileu, însă misiunea dumneavoastră în societatea românească și în lumea artei dramatice este departe de a se fi încheiat. Domnule Victor Rebengiuc, de 140 de ani, din anul Independenței României, deviza Ordinului Național «Steaua României» este «In Fide Salus» — «În credință este salvarea». Sunt cuvinte cum nu se poate mai potrivite pentru dumneavoastră, care v-ați dedicat viața unei nobile arte, având credința că, prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței”.

Șeful statului a amintit că Festivalul Național de Teatru este dedicat anul acesta actorului Victor Rebengiuc (84 de ani) și are drept motto — „Teatrul schimbă lumea”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii